JAJCE – Policija u Jajcu ubila je jutros razbojnika tokom oružane pljačke zlatare u tom gradu.

„Nezavisne“ nezvanično saznaju da je nakon pljačke  došlo do razmjene vatre između policije i razbojnika. U toj razmjeni vatre policajci su uspjeli ubiti razbojnika. .  Kako saznajemo u Jajcu je opsadno stanje i policija je blokirala sve prilaze gradu. Razbojnici koji su pobjegli iz grada sakrili su se u obližnje šume i policija ih trenutno tamo traži.

Pljačka se dogodila u 3:30, a policiju je o tome obavjestio alarm iz jedne od zlatara.

Prema neslužbenim informacijama radi se o petero mladih pljačkaša koji su u svoj pohod došli iz Zenice. Pljačkaši su uspjeli iz zlatare iznijeti sefove, ali kada su krenuli preduhitrila ih je policija.

Sefovi puni zlata su ispali iz auta, a počinitelji su pobjegli. Jedno auto je pronađeno u Šipovu koje je 30 kilometara udaljeno od Jajca.

Više nepoznatih lica naoružanih automatskim  naoružanjem  sa  dva vozila marke „pasat“  jutros su pokušala opljačkati  zlatare  „Gabi“ i „Gold“ u  Ulici Josipa Bana Jelačića u Jajcu, saopšteno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Tom prilikom došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane nepoznatih lica i patrole policije, a  u razmjeni vatre jedno lice je smrtno stradalo.

Identitet poginulog lica  još nije utvrđen, dok je drugo lice pobjeglo u nepoznatom pravcu.

Drugo vozilo  u kojem su se nalazila tri  lica takođe   se udaljilo sa lica mjesta. Istražioci Odjeljenja  krim-policije,  koji vrše uviđaj, blokirali su ovaj dio  grada. U akciju   je uključena i specijalna jedinica  za podršku MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Razbojništvo se dogodilo rano jutros oko 3.30 časova.

Kako javlja novinar „Nezavisnih“ pljačkaši su bili u dva ukradena automobila sa tablicama iz Zenice. Jedan je ukraden na području Gradačca a drugi u Goraždu. Trenutno je najveća potraga za  ranjenim pljačkašem koji se skriva u Jajcu, dok su ostala trojica pobjegla u šumu.

Ostavi poruku