Na drugoj polufinalnoj večeri „Diet plus Grand Festivala“ zapjevalo je 18 izvođača koji je ocjenjivalo 12 novih članova žirija. Bilo je pjesama raznih žanrova, za razliku od prve večeri gdje su se takmičari predstavili uglavnom folk baladama, sinoć je bilo i natvrđeg turbo folka.

Nove pjesme predstavili su: Rade Kosmajac, Jelena Gerbec, Miki Mećava, Dejan Matić, Jovan Stefanović i Slavko Stefanović Slavkoni, Zorica Marković i Nataša Matić, Milica Todorović, Mina Kostić, Bane Mojićević, Katarina Živković, Ivana Pavković, Slobodan Vasić i Darko Lazić, Nena Đurović, Jami, Ivan Kukolj Kuki, Andrija Marković, Darko Filipović i Miki Gajić.

Među 12 kompetentnih u žiriju bili Aca Lukas, Seka Aleksić, Aco Pejović, Neda Ukraden, Jelena Baćić Alimpić, Tijana Dapčević, Dženan Lončarević i drugi.

Prvo polufinalno veče scenskim nastupom nas je iznenadila Mira Škorić, odletjevši sa bine poput „belog anđela“ kako joj se i pjesma zove. Sinoć je najupečatljivija na sceni bila Mina Kostić, koja je na kraju izvođenja njene numere „Zastala u snu“, legla na binu i „zaspala“.

Za razliku od prvog polufinala, sinoć su svi izvođači u bekstejdžu bili izuzetno napeti, pa nisu razgovarali sa novinarima dok se ne proglase finalisti, javlja Puls.

Primjetno raspoloženi nakon nastupa su bili Jovan Stefanović i Darko Lazić. Obojica su nastupala u duetima, Joca sa ocem Slavkom, a Darko sa kolegom Slobom Vasićem. Čini se da su ove godine dueti pun pogodak, pa ih je na festivalu čak 9.

Nezvanično najbolje odjevene pjevačice druge kvalifikacione večeri festivala su Milica Todorović i Katarina Živković u dugim elegantnim haljinama, kako se komentarisalo u bekstejdžu, a najveću podršku kolega iza bine imao je Bane Mojićević uz čiju su pjesmu skoro svi zapjevali.

Nakon izvođenja pjevači su se uglavnom zadovoljni vraćali u bekstejdž, osim pobjednice druge sezone takmičenja „Zvezde Granda“ Milice Todorović. Naime, ona se nadala prolazu u finale i dobrom plasmanu na ovogodišnjem festivalu, ali je naglasila da je trema učinila svoje i da ne smatra da je pružila svoj maksimum. Njena briga oko plasmana je bila neosnovana jer to što je pružila je bilo sasvim novoljno za plasman u finale.

Katarini Živković u bekstejžu podršku je pružao dečko Bane Janković, od koga se nije razdvajala od izlaska sa velike scene studija u Košutnjaku. Jedino Zorica Marković od nastupa nije skidala zabrinuti izraz lica, mada je čvrsto vjerovala u svoju duetsku pjesmu „Nemaš nerava“ sa Natašom Matić.

Od sinoćnjih izvođača direktno u finale prošli su Bane Mojićević, Milica Todorović, Darko Filipović, Dejan Matić, Ivana Pavković, Mina Kostić, Darko Lazić i Slobodan Vasić.

 

Ostavi poruku