Nakon što je imigraciona i finansijska policija prošle nedelje upala u Draganin dvorac Ebenfurth, domaći mediji izvjestili su juče o tom slučaju uz bombastične naslove poput „Racija u dvorcu Dragane Mirković“, „Uhapšeni ilegani radnici“, „Policija upala u dvorac Dragane Mirković“ i slični. Dragana se danas oglasila u medijima i objašnjava…

U razgovoru za Story Dragana objašnjava koliko su je pogodili medijski navodi o tome da joj je policija navodno  upala u kuću.

„Šokirali su me naslovi. Lepo je što su mi davali naslovne strane, ali nisu morali toliko da se trude. Pomalo mi je muka da iz zemlje Austrije stalno nešto dokazujem zemlji Srbiji. U Srbiji svako svašta radi i nikom se ništa ne dešava, a ja živim u zemlji gde ništa ne može da prođe nekažnjeno i preko veza i vezica. U Austriji ni predsednik države ne bi bio pošteđen da je nešto nezakonito uradio“, ističe Dragana u čijem dvorcu i dalje normalno teku građevinski radovi.

„Sve je u najboljem redu, na dvorcu ljudi rade i čitav dan sam provela tamo sa austrijskim medijima koji su o njemu pravili lepe reportaže. Normalna stvar je da se vrše rutinske kontrole na građevinskim objektima u izgradnji, a jedna takva sprovedena je i prošle nedelje. Trenutno u Ebenfurtu radi preko deset austrijskih firmi sa dozvolom za rad i na gradilištu ima preko sto ljudi. Ipak, razumem da je sam dvorac za područje Srbije interesantnija od austrijskog premijera i da je zanimljivo to što sam prva žena posle Marije Terezije koja u Austriji ima dvorac, ali mi smeta što su navodi iz pojedinih bečkih medija pogrešno interpretirani u Srbiji“, priča vlasnica DM SAT televizije i navodi da ona i njen suprug nemaju veze sa otkrivenim ilegalcima jer su za obnavljanje kulturno – istorijskog zdanja u Ebenfurthu angažovali deset građevinskih firmi.

Finansijske i carinske institucije, redovno kontrolišu građevine širom Austrije zbog rada na crno i ovo što se desilo u Ebenfurthu nije nikakav neuobičajeni postupak. Oktobra prošle godine kontrolisale su austrijski parlament, odnosno tamošnje firme, te pronašli radnike na crno koje je zapošljavalo jedno preduzeće koje se bavilo preuređenjem kantine.

Ostavi poruku