Troje Srba uhapšeno u Grčkoj zbog sumnje da su pripadnici „Pink pantera“ – bande poznate po spektakularnim krađama u zlatarama širom sveta.

Grčka policija uhapsila troje Srba – dva muškarca i jednu ženu za koje sumnja da su pripadnici „Pink pantera“ – bande poznate po spektakularnim krađama u zlatarama širom sveta.

Muškarci su stari između 20 i 36 godina, a uhapšeni su u ponedeljak u Atini nakon pucnjave u kojoj je povređen jedan policajac.

Uhapšena žena ima 43 godine i ona je uhapšena takođe u ponedeljak uveče u stanu u prestonici u kojem je policija pronašla opremu za provale i maskiranje, pištolj i lažne putne isprave.

Veruje se da je banda „Pink panteri“, prema novinskim izveštajima, izvršila više od 150 pljački u raznim zemljama, uključujući Britaniju, Japan i Švajcarsku, prenosi AFP.

U Rimu je 7. marta uhapšen Mitar Marjanović, jedan od „mozgova“ „Pink pantera“, nakon pljačke zlatare „Roberto Koin“ u centru Rima 1. februara u sred dana, kada su odneli robu u vrednosti od milion i po evra.

Lopovi su došli lepo odeveni, glumeći kupce, a Marjanović je napolju čuvao stražu. Oni tokom pljačke nisu nosili rukavice, niti maske na licu.

Italijanski mediji su tada pisali da su članovi organizacije „Pink panter“ bivši vojnici iz Srbije i Crne Gore i da su za 10 godina aktivnosti opljačkali robu u ukupnoj vrednosti od približno 200 miliona evra.

Ostavi poruku