Како је изгледала територија Краљевине Србије 1911. године? Ако не знате можете видјети у реклами за калгон, која се на српским телевизијама приказује текуће 2012. године

Колико пута сте ових дана са малих екрана чули слоган „веш машина живи дуже уз калгон“? То у реклами поручује стручњак који објашњава да је вода у Србији тврда.

А та Србија налази се на неодређеном простору, уоквирена је црвеном границом и нема нити Косово и Метохију, нити Војводину у свом саставу. Овако „осакаћена“ државна територија сведена је на границе Краљевине Србије из 1911. године.

Смањење Србије коју је направио маркетиншки тим компаније „Калгон карбон корпорација“ драстичније је од оног на сајту Европске уније где је Србија представљена „само“ без Космета.

Не само што свијет има проблема са тим где се Косово и Метохија налазе (а сада их мучи и Војводина), већ се исто дешава и код нас, па је тако једна српска издавачка кућа штампала наставно средство „Мој еколошки атлас“ у коме је мапа Србије такође „окрњена“ за територију КиМ.

 

Ostavi poruku