Kako je izgledala teritorija Kraljevine Srbije 1911. godine? Ako ne znate možete vidjeti u reklami za kalgon, koja se na srpskim televizijama prikazuje tekuće 2012. godine

Koliko puta ste ovih dana sa malih ekrana čuli slogan „veš mašina živi duže uz kalgon“? To u reklami poručuje stručnjak koji objašnjava da je voda u Srbiji tvrda.

A ta Srbija nalazi se na neodređenom prostoru, uokvirena je crvenom granicom i nema niti Kosovo i Metohiju, niti Vojvodinu u svom sastavu. Ovako „osakaćena“ državna teritorija svedena je na granice Kraljevine Srbije iz 1911. godine.

Smanjenje Srbije koju je napravio marketinški tim kompanije „Kalgon karbon korporacija“ drastičnije je od onog na sajtu Evropske unije gde je Srbija predstavljena „samo“ bez Kosmeta.

Ne samo što svijet ima problema sa tim gde se Kosovo i Metohija nalaze (a sada ih muči i Vojvodina), već se isto dešava i kod nas, pa je tako jedna srpska izdavačka kuća štampala nastavno sredstvo „Moj ekološki atlas“ u kome je mapa Srbije takođe „okrnjena“ za teritoriju KiM.

 

Ostavi poruku