„Komiko oil“ dobiće u zakup na 99 godina zemljište za izgradnju rafinerije, odlučili odbornici smederevske skupštine. Posle tri i po godine rasprava, izmene ponude ove kompanije, dopune ekoloških propisa, odluka je konačno doneta.

Skupština grada Smedereva prihvatila je inovirani tekst ugovora o davanju zemljišta u zakup radi izgradnje rafinerije u ovom gradu po kome će kompanija „Komiko oil“ dobiti pravo zakupa na 99 godina za 652 miliona dinara.

Posle tri i po godine rasprava, izmene ponude ove kompanije, dopune ekoloških propisa, odluka je konačno doneta. Rafinerija, ukoliko sve bude po planu, trebalo bi da otvori gotovo 550 novih radnih mesta.

Neizgrađeno i neuređeno građevinsko zemljište, površine od 113 hektara, 12 ari i 16 metara kvadratnih, daće se u zakup na 99 godina kompaniji „Komiko oil“, za 652 miliona dinara uz dodatne benefite, radi izgradnje rafinerije za preradu sirove nafte i proizvodnju kvalitetnih naftnih proizvoda, predviđeno je izmenjenim tekstom ugovora.

Tekst ugovora o zakupu neizgrađenog i neuređenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni radi izgradnje rafinerije, oko koje već tri i po godine lome koplja vlast i opozicija, usvojili su odbornici lokalnog parlamenta.

„Prihvata se inovirani tekst ugovora o zakupu neizgrađenog i neuređenog zemljišta u industrijskoj zoni ‘sektor-severoistok’, radi izgradnje rafinerije“, navodi se u zaključku Skupštine grada Smedereva, za koji su glasala 43 odbornika, 13 je bilo protiv, a tri uzdržana.

Na januarskom zasedanju, odbornici nisu dali saglasnost na prethodni predlog ugovora o davanju zemljišta u zakup za izgradnju rafinerije, zbog protivljenja opozicije i nesaglasja unutar vladajuće većine.

U međuvremenu je u direktnim pregovorima vlasti i investitora postignuta saglasnost oko izmene 60 odsto članova prvobitnog ugovora.

Ostavi poruku