Marijana Vučković – Popović, Severinina sestra otkrila je novinarima da je ona, ali i njena porodica, presrećna od kada se rodio Aleksandar. Mara smatra da je dječak pravi Božiji dar jer ona i sestra Zdenka su do sada rađale samo djevojčice.

„Presrećna sam! On jedan dobar i podebeo muškarac kad smo ga ovako dugo čekali. Kod nas su se rađale samo devojčice“, rekla je za „Slobodnu Dalmaciju“ Severinina sestra Marijana.

Odlično raspoložena Marijana je rekla da je u svom beogradskom domu sa nestrpljenjem iščekivala nove vijesti iz splitskog porodilišta. O sestri i njenom sinu informacije joj redovno prosleđuje ćerka Mia za koju je Severina jako vezana, pa je ona sa njom provela noć posle porođaja.

„Nisam se još čula sa Severinom jer još spava. Ali čula sam se u nekoliko navrata sa Mijom. Kad god sam je pozvala, svi su plakali od sreće. Mama je izvan sebe od sreće, Milan isto. Aleksandar je, kažu mi, lep i liči na mamu. A i zgodni tata je ponosan na svog junaka. Volela bih kada bi imao oči na nas, vrednosti i čvrstinu. Ma, ustvari, neka ima tatin stas i mamin glas“, smijala se Marijana ne skrivajući oduševljenje mališanom.

Prijatelji je, kažu, zovu non-stop i čestitaju, a dolazak prvog naslednika u redove sestara Vučković proslavila je čim je čula srećnu vijest. Aleksandar joj je, kaže, malo namučio sestru, jer je imala jake kontrakcije.

„Stalno sam joj govorila da zatrudni i da će joj to promeniti život. Srećna sam što se odlučila na taj korak. Vaspitane smo tako da bi mi bilo žao da je ostala sama. Ima li išta lepše od rođenja deteta?! Na ovaj je način poslala i poruku svim mladim ljudima, devojkama koje su možda nesrećno zaljubljene: Volite se, rađajte decu… Možete se lepo osećati i u 40-oj. Rekla sam joj da odmah ide na drugo“, poželila je sestra Severini.

Severina Vučković i Milan Popović su svom sinu, rođenom preksinoć u Splitu, dali ime Aleksandar po djedi, Milanovom pokojnom ocu.

Severinin ginekolog prof. Strinić otkrio je detalje porođaja.

Doktor koji je porodio Severinu za medije kaže: „Taj prvi kontakt majke i novorođenog dečaka bio je izuzetan, veličanstven, kao i svaki prvi dodir sa svojim novorođenim djetetom. Severina je bila izuzetno srećna i nije mogla odmah da dođe do riječi, grleći i ljubeći svog sina. Posle porođaja poželio sam Severini da iduće godine rodi djevojčicu, budući da je, po mom mišljenju, svakoj majci potrebna ćerka. Ona mi je na to odgovorila: „Da, videćemo“, i nasmijala se.“

„Milan Popović, njen verenik, bio je u sobi ispred operacione sale i kada je dete bilo spremno, doneli smo mu sina. Naravno, svi smo čestitali roditeljima na prinovi, kao što uvijek radimo“, dodao je Strinić.

Ginekolog je takođe rekao da je Severina odmah nakon porođaja premještena na intenzivnu njegu splitske ginekologije. Inače Severina je na Ginekologiji boravila od 2. januara ove godine, kada su se u poodmakloj trudnoći pojavile manje komplikacije.

„Riječ je o vrlo smirenoj, razumnoj i racionalnoj mladoj ženi, koja nije ničim tokom svog boravka u našoj Klinici odavala utisak da se radi o jednoj od najpopularnijih pjevačica u regionu. Skromna je, lijepo vaspitana i jedino što je tražila bio je mir. Nije želila nikakvu medijsku pažnju i stalno je bila okružena svojim najbližima. Ja sam specijalista ginekolog od 1982. godine i u ovih 30 godina rada se ne sjećam ovakve medijske buke oko jednog rođenja“, rekao je ginekolog Strinić.

 

Ostavi poruku