Novak Đoković iz dana u dan dokazuje da vrijedi. To je pokazao na terenu ali i van njega. Međutim vjerovali ili ne Đoković ima bukvalnu vrijednost izraženu u dolarima. Sve što je on, a prije svega njegovo tijelo vrijedi 100 miliona dolara.

Svijetske zvijezde na vrhuncu slave imaju različite ideje i želje, a neki od njih osiguravaju dijelove svog tijela, i to uglavnom kod poznatog britanskog osiguravajućeg društva „Loyds“. Po ovome se posebno ističe američka pjevačica Maraja Keri, koja je noge osigurala na milijardu dolara, dok cijelo tijelo jednog od najpopularnijih fudbalera svijeta Davida Bekama vrijedi 200 miliona dolara.

Ne može se znati tačna suma koliko vrijedi desna ruka, rame ili leđa Novaka Đokovića, ali možemo vjerovati da je to mnogo. Da bi saznali istinu novinari 24sata.rs pitali su kompaniju „Loyds“ i ubrzo je stigao odgovor.

„Kada bi nadležni iz osigravajuće kuće procjenjivali njegovu vrijednot, vjerovatno bi u obzir uzeli Novakovu prošlogodišnju zaradu od tenisa i pomnožili sa brojem godina koliko mu je ostalo do 33. rođendana“, izjavio je za „24 sata“ Tom Fokston, zadužen za medije u londonskoj kompaniji.
To bi onda značilo da je Novakova trenutna vrednost oko 100 miliona dolara. On je prošle sezone samo od turnira zaradio 11,019.803 miliona dolara, a do 33. rođendana mu je ostalo devet godina. Kada se ove dvije vrijednosti pomnože, dobijemo sumu od 99,178.227 miliona zelenih novčanica. Naravno, ukoliko srpski teniser nastavi sa uspjesima i zarada će biti veća, a samim tim i vrijednost njegovog tijela će da poraste.

Novak Đoković

Ostavi poruku