SHARE

У азилу за псе у Бијељини, због изузетно ниске температуре, угинуло је седам паса, а на друштвеној мрежи “Фејсбук” појавиле су се ужасне слике угинулих животиња уз оштре и осуђујуће критике грађана.

Несхватљив је немар и небрига надлежних у прихватилишту за псе, пишу грађани у коментарима, наводећи да је било боље и потребније отворити азил и пустити псе на слободу.

“Сигурни смо да би се многи пси боље снашли и преживјели, а овако је угинуће је било неминовно у леденим и затвореним просторијама“, наводе између осталог бројни чланови ове друштвене мреже.

Грађани су огорчени због ситуације у азилу и траже да се провјери рад ове установе.

Небојша Каришик, власник ветеринарске станице “Прима-вет”, која обавља послове хигијеничарске службе на подручју општине Бијељина, рекао је Срни да су слике настале у периоду када је температура била изузетно ниска, и испод минус 25 степени Целзијусових, те да не крије да је било угинућа паса.

“Често добијамо полумртве псе, који су имали лош третман, а у овако лошим временским условима пси који су слабије отпорности најчешће и угину”, рекао је Каришик и додао да је ријеч о псима који су унапријед били осуђени на угинуће.

Он је додао да су у вријеме ниске температуре оброци за псе били појачани, али да псе, упркос труду, није било могуће спасити.

“За ова два дана са јавних површина и дворишта суграђана уклонили смо 52 леша смрзнутих животиња. Ове животиње су угинуле у природи, а неке су власници лоше заштитили. То показује да је било изузетно тешко очувати животиње у овим условима“, рекао је Каришик.

Он је истакао да је најгоре што су потресне слике постављене на “Фејсбук”, те да је проблем био у томе што лешеви животиња нису могли да се доставе до дијела гдје се остављају након угинућа.

Коментаришући тврдње да је лош третман паса у азилу, Каришик је истакао да се на храни не штеди, те да је исхрана паса заснована на производима који су искључиво намијењени за псе.

“Храна која се користи оргинална је, а избјегавамо да узимамо храну у виду донација, јер не можемо да пратимо њен квалитет”, рекао је Каришик и додао да је постојао проблем са пумпама за воду, што се одразило на стање у азилу.

Проблем смрзавања цијеви и самим тим непостојање воде за псе у прихватилишту само је чињеница која потврђује да пси нису имали добар третман, те да је њихово угинуће наступило због смрзавања

Волонтери портала Моја Република већ неколико дана обилазе овај Азил за псе и изјава господина Каришика, ако га можемо назвати господином је чиста лаж којом жели да оправда и себе и новац који добија за овај посао, а који очигледно троши на себе.

 

  • “Господине” Каришика како онда да тамо храну не можемо затечи већ пар дана? Ми смо за пар дана доњели 20кг хране и деке и спужве да те јадне животињ о којима ви бринете не спавају на жици.

  • “Господине” Каришика зашто нисте се ангажовали око усвајања ових напуштених паса? Да ли знате да смо ми за пар дана удомили више тих цука него ви за годину дана? Само данас у тренутку када пишемо ово, из вашег ЛОГОРА СМРТИ послали смо два пса у Сарајево гдје су удомљена.

  • “Господине” Каришика тврдите да сте ових седам угинулих паса нашли? па како се онда на њиховим тијелима јасно види траг ваших кавеза? Ставили сте их угинуле у кавезе?

  • “Господине” Каришика како то да на вратима Азила стално стоји натпис “Долазим за 15 минута”
  • “Господине” Каришика да ли би сте сутра овако водили друге установе? Болницу? Школу? Старачки дом?

  • “Господине” Каришика на шта трошите средства за одржавање Азила?

  • “Господине” Каришика надамо се на ће те одговарати за ова злодјела која чините другим живим бићима. 

У азилу за псе у Пучилама код Бијељине тренутно се налази 19 паса.

[nggallery id=53]

SHARE

Оставите одговор