Ministarstvo odbrane BiH i Mistarstvo odbrane Hrvatske potpisali su danas u Sarajevu Plan bilateralne vojne saradnje za 2012. godinu, a potpisan je i Plan bilateralne odbrambene saradnje za 2012. godinu između BiH i Slovenije.

Planove je u ime BiH potpisao pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, dok je u ime Ministarstva odbrane Hrvatske potpisao vojni ataše u BiH Matija Aračić, a u ime Ministarstva odbrane Slovenije odbrambeni ataše u BiH Jožep Murko.

Prilikom potpisivanja Plana bilateralne vojne saradnje između BiH i Hrvatske istaknuto je obostrano zadovoljstvo stepenom realizacije Plana za prošlu godinu i dosadašnjom saradnjom ovih država, te naglašeno da je i sam čin potpisivanja Plana potvrda nastavka dobre vojno – odbrambene saradnje.

„Potpisivanje Plana bilateralne odbrambene saradnje između BiH i Slovenije potvrda je izuzetno dobre saradnje ovih država na području odbrambene saradnje, a predviđene aktivnosti u Planu otvaraju mogućnost proširenja i unapređenja ovog vida saradnje“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

U saopštenju se navodi da su ovim Planovima predviđene zajedničke aktivnosti BiH i Hrvatske, te BiH i Slovenije, koje će se realizovati tokom 2012. godine u ovim državama.

Ostavi poruku