Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić izjavio je da je Anđelini Džoli u konsultacijama prilikom snimanja filma „U zemlji krvi i meda“ samo još nedostajao Pedi Ešdaun.

„Pored svih koje je nabrojala /Ričarda Holbruka, Veslija Klarka, Kofija Anana/, samo joj je još Pedi Ešdaun nedostajao i onda bi ona bila sigurna da ima film koji ne odgovara stvarnosti“, rekao je Pavić Srni.

On je dodao je kod ovog filma u pitanju neprincipijelnost Džolijeve, koja je u jednom momentu rekla da pravi umjetnički, a ne dokumentarni film, da bi kasnije izjavila da je željela da u taj film unese što više činjenica.

„Ja nisam gledao taj film i ne bih ga komentarisao ni sa umjetničkog, niti bilo kog drugog aspekta, ali ako je samo jednu stranu prikazala u negativnom svjetlu, mislim da on ne može imati onu vrijednost koja se mogla očekivati“, rekao je Pavić.

On smatra da je osnovano tvrditi da se Džolijeva s nekim konsultovala, pa čak da je i plaćena da napravi film kojim će ocrniti jednu stranu i produžiti agoniju srpskog naroda.

„Umjesto toga, trebalo je da napravi ratni film, koji kao i svi ratni filmovi nosi antiratnu poruku, a ovaj film nosi jednu vrlo ružnu poruku i zato je on nešto što će vrlo brzo proći. Ona je na našoj nesreći pokušala da gradi svoju režisersku karijeru i što se mene tiče ovdje nije uspjela“, istakao je Pavić.

Džolijeva je ranije potvrdila da je prije snimanja filma razgovarala sa svima do kojih je mogla da dođe, uključujući Kofija Anana, Ričarda Holbruka, Veslija Klarka, Bila Klintona, te žrtve rata. Njen film „U zemlji krvi i meda“ premijerno je prikazan prije dva dana u sarajevskoj dvorani „Zetra“.

Ostavi poruku