Šef kluba srpskih delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da je od velike važnosti da predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH jednim glasom štite interese i ustavne nadležnosti Srpske i srpskog naroda u BiH.

„Očigledno da to određene krugove u Sarajevu i te kako iritira, zbog čega pokušavaju da manipulišu kroz različite oblike zloupotrebe, prije svega porodica okupljenih oko udruženja žrtava bošnjačkog naroda“, rekao je Košarac Srni.

On je naglasio da je i u slučaju posljednjeg napada na poslanika SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandru Pandurević riječ o manipulaciji bošnjačkih porodica s ciljem napada na srpske predstavnike u institucijama BiH.

Podsjetivši da ovakva vrsta napada na zvanične predstavnike iz Srpske nije ništa novo, Košarac je naglasio da je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u kontinuitetu izložen takvoj vrsti napada iz Federacije BiH, bošnjačkih političkih elita i medija.

Košarac je podsjetio da je čak i on lično bio izložen takvim napadima na TV Pink BiH, samo zato što je pokazao nacionalni identitet Srba.

On je napomenuo da su predstavnici iz Srpske izloženi takvoj vrsti napada kad god legitimno izađu sa bilo kakvim informacijama i inicijativama koje ukazuju na to da je položaj Srba u BiH bio ugrožen u toku rata ili na neke nepravilnosti kojima se želi izvršiti unitarizacija BiH na štetu Srpske i srpskog naroda.

„Dobro je da su poslanici SDS-a poslednjih godina u institucijama BiH nastavili politički trend SNSD-a i da se na taj način afirmiše naš zajednički cilj – odbrana ustavnih nadležnosti Republike Srpske i srpskog naroda u BiH“, zaključio je Košarac.

„Dnevni avaz“ je juče i danas iznio niz optužbi na Pandurevićevu i njenu porodicu, pozivajući se na izjave članova Udruženja nestalih opštine Hadžići da je Aleksandra Pandurević tokom rata živjela u kući sa svojom bakom Tomanom Kukričar, koja je u podrumu tri godine držala kao roba Bošnjakinju Sidiku Hajruli iz Hadžića.

Ostavi poruku