Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević dobila je zaštitu nakon posljednjih napada u medijima.

„Zajednički zaključak i zahtjev Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH bio je da poslaniku Aleksandri Pandurević bude obezbijeđeno nesmetano učešće na sjednici što su nadležni prihvatili i ona je dobila zaštitu“, rekao je danas novinaraima šef Kluba SDS-a Mladen Bosić u pauzi sjednice Predstavničkog doma.

Prema njegovim riječima, u posljednjih nekoliko dana bilo je očigledno da je riječ o koordinisanoj akciji na SDS putem napada na poslanika SDS-a, ali i na razne razne druge načine, vjerovatno u svrhu pripreme današnje sjednice.

„Mi ćemo ponovo preispitati bezbjednost naših predstavnika u zajedničkim institucijama, odnosno u Sarajevu, jer poslije ovakvih napisa u medijima koji su direktni poziv na linč, naši predstavnici se ne osjećaju bezbjedno na ulicama Sarajeva“, naglasio je Bosić.

On je ocijenio da su priprema u štampi, potom protesti pred zgradom parlamenta, a onda puštanje demonstranata u zgradu Parlamenta koordinisani s ciljem pritiska na predstavnike iz Republike Srpske, dodajući da je evidentno da su neke tačke dnevnog reda shvaćene kao političke.

Prema njegovom mišljenju, očigledno je da postoji nekoliko nevladinih organizacija koje sinhonizovano i organizovano rade posao u ovakvim slučajevima.

Ostavi poruku