Parastosom poginulim borcima u crkvi Svete Trojice u Prijedoru i polaganjem vijenaca na centralni spomenik, jutros je počelo obilježavanje Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

Vijence na spomenik „Za krst časni“ u ovom gradu položile su delegacije opštine, Boračke organizacije opštine Prijedor, pripadnika Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH i političkih partija.

Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić istakao je da je ovo dan kada se treba prisjetiti svih koji su svoje živote položili u temelje Republike Srpske.

„Ovo je i dan kada dajemo podršku boračkim udruženjima i udruženjima porodica poginulih, kao i svima koji su podnijeli strahote rata, uz poruku da ih nećemo zaboraviti i da ćemo mi u opštini Prijedor zajedno sa njima gradatiti bolje uslove za život“, istakao je Pavić.

On je dodao da opština Prijedor ima veoma dobru saradnju sa svim boračkim udruženjima i najavio da će se sa takvom praksom nastaviti.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Radovan Rajilić istakao je da su borci sa velikom voljom, željom i hrabrošću stvorili Republiku Srpsku, darovali je svome narodu i dali je na upravljanje izabranim predstavnicima, od kojih očekuju da je korektno i pošteno vode, stvarajući što kvalitetniji život i za buduće naraštaje u Srpskoj.

U Prijedoru je danas održana i svečana sjednica Predsjedništva opštinske Boračke organizacije povodom Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, na kojoj su nagrađeni najbolji literarni i likovni radovi prijedorskih osnovaca i uručena priznanja za istaknute pojedince u ovoj organizaciji.

Plaketu sa srebrnim krstom dobili su Dragutin Rodić, Predrag Prcać, Kulturno-umjetničko društvo“Kozara“ iz Čirkin Polja i Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk, a uručeno je i osam zahvalnica sa likom Zorana Karlice za one koji svojim angažovanjem doprinose radu opštinske Boračke organizacije.

U okviru obilježanja Dana boraca, predstavnici opštinske boračke organizacije posjetili su šest porodica poginulih, ratnih vojnih invalida i boraca.

Ostavi poruku