Vlada Aleksić, ovih dana se našao u žiži javnosti zbog sporne situacije u emisiji „Ja imam talenat“ koju vodi sa koleginicom Ivanom Bajić, koja je dospela čak i u čuvene evropske tabloide poput britanskog „Dejli mirora“.
Novi igrani film reditelja Gordana Matića „Žućko – priča o Radivoju Koraću“ premijerno će biti prikazan 16. februara u Sava centru. Glavnu ulogu u ovom filmu tumači Vlada Aleksić. U filmu „Žućko“ glumi legendu jugoslovenske i svetske košarke Radivoja Koraća.
– Želim da budem na naslovnim stranama zbog filma o Koraću, a ne zbog trivijalne anegdote sa Ivanom Bajić koja se desila na snimanju „Ja imam talenat“. Neverovatno je da jedna takva glupost može da zainteresuje ljude i da osvane na naslovnim stranama. Oboje smo ogorčeni zbog toga – rekao je Vlada Aleksić.
Kako kaže, priča o Radivoju Koraću je veoma važan projekat za njega.
– U pitanju je jedna veoma ozbiljna uloga za koju sam se pripremao skoro godinu dana. Morao sam da naučim da igram košarku, ali i da šutiram levom rukom, pošto je Korać imao zlatnu levicu. Nije zaista bilo lako. Ja sam riđokos kao što je bio i Radivoj Korać, što je bila moja mala prednost u odnosu na druge glumce kada sam dobio ulogu – kaže Vlada prenosi Svet.
Vlada je puno radio u Italiji, ali ga domaća publika zna kao voditelja popularne emisije “Ja imam talenat”.
– Pre filma o Radivoju Koraću, glumio sam puno u Italiji. Živeo sam u Italiji jedno vreme, tako da dobro govorim njihov jezik. Tamošnja publika me zna kao glumca iz serije “Il maresciallo Roca”. Moji filmski agenti su iz Italije, tako da trenutno imam nekoliko ponuda za nove projekte. Nadam se da će film “Žućko – priča o Radivoju Koraću” postići uspeh u bioskopima. Voleo bih zaista da što veći broj ljudi ode da pogleda film – rekao je Vlada Aleksić.

Ostavi poruku