Vijest o smrti muzičke legende šokirala je svijet. Uzrok smrti nepoznat, poznati odaju počast na Twitteru.

Whitney Houston (48) preminula je pod nerazjašnjenim okolnostima u subotu. pjevačicu je u kadi pronašao telohranitelj, i uprkos naporima bolničara koji su 20 minuta pokušavali da je ožive, Whitney je proglašena mrtvom u popodnevnim časovima po lokalnom vremenu.

Djevojka moćnog glasa „žarila je i palila“ osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka, kada je osvojila muzičku scenu hitovima „I’m every woman“, „I will always love you“, „All the man that I need“ i drugim.

Osvojila je šest Grammy-a, dva Emmy-a, 30 „Bilbordovih“ priznanja i 22 Američke muzičke nagrade. Bila je prva žena čiji je album („Whitney“, 1985) debitovao na prvom mjestu „Bilbordove“ top liste, i prodala više od 170 miliona primeraka albuma širom svijeta.

Dok je muzička karijera cvijetala, lijepu pevačicu progonili su demoni u ličnom životu. Mnogi za njenu propast krive vezu, a zatim i brak sa problematičnim Bobbyjem Brownom, za kojeg se udala 1992. Braun je ranije imao problema sa zavisnošću i zakonom, a par je navodno zajedno konzumirao narkotike i često vodio burne svađe, koje su se, prema pisanju američkih tabloida, završavale i fizičkim obračunima. Kćerka Bobbi Kristina Houston Brown, Whitneyino jedino dijete, rođena je 1993. godine, a i ona je kasnije imala ličnih problema, pošto je navodno prije nekoliko godina isjekla majku žiletom a zatim pokušala samoubistvo, dok je prošle godine snimljena kako šmrče kokain.

Od Brauna, koji je u međuvremenu bio i u zatvoru, Whitney se razvela 2007. Pjevač je tražio zajedničko starateljstvo i alimentaciju, ali mu je sud odbio oba zahtjeva.

Whitney je nastavila da pjeva, ali se rijetko pojavljivala u javnosti. Prije dvije godine pokušala je da se vrati „na velika vrata“, otvorila dušu u emisiji Oprah Winfrey i priznala da je uzimala kokain, a zatim je doživela fijasko na australijskoj turneji, pošto je nastupila vidno drogirana. Pokušaji same pjevačice, ali i njene okoline, nisu urodili plodom, i uprkos odlasku na liječenje, Whitney je posrnula, i njena priča dobila je tragičan kraj.Whitney Houston

Muzičke zvijezde i druga lica šoubiznisa izrazili su svoj šok povodom njene smrti na sajtu Twitter.

„Srce mi je slomljeno zbog smrti moje prijateljice, neuporedive Whitney. Nikada je nećemo zaboraviti, bila je najveći glas na ovoj planeti“, napisala je Mariah Caray, sa kojom je Whitney snimila duet „When you believe“.

„Ne postoje riječi, već samo suze“, napisala je Rihanna.

„Whitney, jedna od najvećih koje sam ikada poznavao, počivaj u miru“, napisao je Wyclef Jean.

I osnivač Facebooka Mark Zuckerberg oglasio se povodom njene smrti, i napisao „Hvala za svu predivnu muziku“.

Uzrok smrti Whitney Houston biće poznat nakon autopsije, a mjesto i vrijeme sahrane biće naknadno saopšteni.

Draga Whitney, hvala ti na moćnim i predivim pjesmama! Počivaju u miru!

Whitney Houston

Whitney Houston

Whitney Houston

Whitney Houston

Whitney Houston

Whitney Houston

Whitney Houston

 

Ostavi poruku