SHARE

Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић, данас је у Јагодини, у Музеју воштаних фигура, присуствовао свечаном постављању своје фигуре у воску, рад београдског вајара Светомира Радовића.

Novak Djoković dobio voštanu figuru u Jagodini (Foto)

Испред просторија музеја, упркос веома хладном времену, а затим и у Спортској хали ЈАСА, Ђоковића је , у пратњи домаћина, градоначелника Јагодине Драгана Марковића – Палме, дочекало и поздравило више од 6.000 људи.

Воштана фигура Ђоковића је израђена на основу видео снимака и фотографија најбољег тенисера света, завршена је пре 20 дана и чекала је слободан термин Ђоковића за долазак у Јагодину.

novak djokovic

Фигура у природној величини, обучена је у оригинални дрес и обувена у патике које је Ђоковић носио, са тако је оригиналним рекетом у руци, оштећеним у једном од његових мечева, на коме пише Новак.

Позирање Ђоковића уз своју фигуру било је омогућено само сниматељу и фоторепортеру из његовог тима.

Фигура Ђоковића је 29. у Музеју воштаних фигура у Јагодини, једином таквом у Србији, а шестом у Европи, који је отворен 2008. година и у њему су место нашле знамените личности из културе и просвете, вере, политике и спорта из Србије и са простора бивше СФРЈ.
Носилац награде Спортске академије из Лондона “Лауреус” за 2011. годину, Ðоковић је, после постављања фигуре, у Спортској хали ЈАСА, званично отворио меч за титулу светског првака у кик боксу, дисциплина лоу кик, између Бобана Маринковића члана “Палминих тигрова” из Јагодине и Тијага да Силве (Тхиаго Бело Феррари да Силво) из Бразила.
Он је са ринга поручио младима да се баве спортом јер је то најбољи начин да се афирмишу.

Отварању меча, присустовао је и заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

SHARE

Оставите одговор