Tužilaštvo BiH predložilo je Sudu BiH određivanje pritvora za državljanina Crne Gore čiji su inicijali O.L. /40/, koji je uhapšen nakon što je u njegovom automobilu pronađeno oko 6,5 kilograma heroina procijenjene ulične vrijednosti oko milion KM.

„Osumnjičeni je lišen slobode juče na području Sarajeva, kada je u motornom vozilu kojim je upravljao pronađena količina od oko 6,5 kilograma materije koja asocira na opojnu drogu heroin, što će biti utvrđeno stručnim vještačenjem“, saopštio je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

On je napomenuo da je pritvor predložen zbog postojanja opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao postati nedostupan pravosuđu BiH, budući da ne posjeduje državljanstvo BiH.

„Pritvor je predložen i zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike“, dodao je Grubešić.
Osumnjičeni državljanin Crne Gore uhapšen je juče u koordinisanoj akciji Tužilaštva BiH i više agencija za provođenje zakona u BiH i Crnoj Gori. Hapšenje su realizovali policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/, a osumnjičeni je pod istragom zbog krivičnog djela neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa agencijama za provođenje zakona, nastavlja intenzivne aktivnosti u ovom predmetu.

Ostavi poruku