Rade Aleksić, otac Srđana Aleksića ,koji je ubijen 1993. dok je branio svog prijatelja Bošnjaka, pozvao je političare da ne zloupotrebljavaju ime njegovog sina i njegovo herojsko delo!

Iziritiran prekjučerašnjih nastupom lidera LDP-a Čedomira Jovanovića u TV duelu sa predsednikom RS Miloradom Dodikom, Aleksić poručuje da njegov sin ne sme biti meta političkih zloupotreba.

– Stekao sam utisak da je Jovanović govoreći o herojskom delu mog pokojnog sina tu činjenicu pokušao da upotrebi u dnevnopolitičke svrhe. Na Srđana i njegovo delo treba gledati kao na akt jednog čoveka, a ne da se zloupotrebljava u političke svrhe kako bi se neko drugi naružio. Pretpostavljam da je Jovanović imao nameru da istakne Srđanovo delo kao primer ratnog herojstva, ali mislim da nije bilo ni vreme ni mesto da se njegovo ime povlači u ovakvim političkim konfrontacijama. Iskreno, bilo mi je neprijatno kad je pomenut u jednom političkom obračunu poput ovog. Ne želim da se ime mog sina koristi u političke svrhe, nego isključivo kao primer čovekoljublja i zajedništva svih ljudi – kaže Aleksić.

Srđan Aleksić (27), pripadnik VRS, glumac amater i velika plivačka nada, preminuo je 27. januara 1993. u trebinjskoj bolnici, šest dana nakon što ga je grupa rezervista pretukla jer je stao u zaštitu svog prijatelja, Bošnjaka Alena Glavovića. Vremenom, ime Srđana Aleksića postalo je sinonim za plemenitost i hrabrost, a posle rata mu je posthumno dodeljena Povelja Helsinškog komiteta za ljudska prava.

Ostavi poruku