ŠIK, tajna obavještajna služba bliska kosovskom premijeru Hašimu Tačiju, ucjenjuje i prijeti Tačijevim protivnicima, izjavio je Redžep Selimi, zamjenik lidera radikalnog albanskog pokreta „Samoopredjeljenje“.

Obraćajući se sa skupštinske govornice, Selimi je upozorio da u posljednje vrijeme pripadnici ŠIK-a,anonimno i bez skrupula prijete svim ljudima protivnicima Tačijeve tiranije.

„Javnost mora da zna da pripadnici ŠIK-a, bez uniformi, posjećuju pojedince i prijete im, čak i likvidacijom, da moraju prestati da se protive Tačiju, njegovoj tiraniji i strahovladi“, rekao je Selimi, koji je do prije nepunu godinu dana jedan od najbližih Tačijevih saradnika. Njih dvojica su blisko sarađivali i u vrijeme djelovanja bivše OVK i u periodu poslije povlačenja srpske vojske i policije sa Kosova i Metohije.

Selimi je upozorio da pripadnici ŠIK-a, pod „Tačijevom dirigentskom palicom neće uspjeti da utjeraju strah ljudima koji javno govore o Tačijevoj tiraniji, njegovom kriminalu i korupciji“.

„Nećete uspjeti. Ne plašimo se. Istina mora izaći na vidjelo“, rekao je Selimi i sa javne govornice poručio da javnost mora da zna da tajna obavještajna služba ŠIK nije ukinuta – kako to tvrdi Vlada i njen premijer.

„Ljudi su se presvukli. Skinuli su uniforme i sada, obučeni u civilno odijelo, nastavljaju da ucjenjuju, prijete i zavode strah“, rekao je Selimi, pozivajući sunarodnike i odgovorne Albance da dignu glas protiv strahovlade i tiranije, jer istina o Tačijevom radu i radu njegovog kabineta mora izaći na vidjelo.

Selimijev nastup dovodi se u direktnu vezu sa podizanjem optužnice protiv Fatmira Limaja, bivšeg komandanta logora „Klečka“ kod Lipljana, koji je posredstvom advokata zatražio da Tači i komandant Kosovskih bezbjednosnih snaga Kadri Veselji priznaju da su bili obavještavani o aktivnostima pripadnika OVK-a u tom logoru, u kome je poslije mučenja ubijeno više desetina srpskih civila.

Ostavi poruku