„Hvala ti, Srbijo!“, ponavlja Žarko Laušević, ponosni vlasnik pasoša Republike Srbije, već dva dana!

Naime, u trenutku kada mu je ministar policije Ivica Dačić u konzulatu u Njujorku uručio putne isprave, legendarni glumac nije ni želeo ni mogao da sakrije sreću i radost zbog mogućnosti koje mu se sada pružaju:

– Srećan sam! Hvala vam! Pasoš će mi puno značiti da rešim neke svoje probleme i probleme svoje porodice! – rekao je Laušević Ivici Dačiću, dok je u ruci konačno držao dokument sa kojim će moći da izađe iz SAD, gde boravi već 12 godina.
Odeven u izlizane farmerke, vidno mršaviji nego nekada i sa dosta sedih u kosi, slavni umetnik je pričao sa članovima delegacije MUP-a i sa osmehom se prisećao svoje karijere. Kada su mu novinari dali kompliment da i dalje dobro izgleda, Žarko je prokomentarisao:

– Ako zaista mislite da izgledam dobro i danas, hvala vam! Ja smatram da sam sa kilažom ostao isti, a vama se čini da sam smršao jer je kamera uvek dodavala pokoji kilogram – rekao je Laušević.
Ministar policije i potpredsednik Vlade Srbije ovom prilikom je objasnio da Laušević ima jednaka prava kao i bilo koji građanin naše zemlje:
– Naglasio bih da svaki čovek, pa i Žarko Laušević, ima pravo na putne isprave, bez obzira na to šta mu se u životu dešavalo. On je zahtev predao pre sedam dana u konzulatu u Njujorku, i to da se izda po hitnom postupku, a to se poklopilo sa mojim dolaskom. Žarku je ovaj dokument bio preko potreban da bi rešio svoje probleme. On nije imao pasoš i papire u Americi, a ja sam odlučio da mu to lično uručim – rekao je Dačić, koji je inače SAD posetio kako bi prisustvovao Molitvenom doručku, koji je u Vašingtonu priredio predsednik Barak Obama.
Dakle, treba očekivati da Lauševića, koga je predsednik Boris Tadić pomilovao krajem prošle godine, čime su se i stekli uslovi da dobije pasoš, uskoro vidimo u Beogradu!

Žarko Laušević: Moja deca pričaju srpskim!

Laušević je bio vrlo prijatan i raspoložen za razgovor sa svim prisutnima, a na pitanje naše novinarke kojim jezikom pričaju njegova deca koja su rođena u Americi, da li crnogorskim ili srpskim, s obzirom na to da je on rodom sa Cetinja, Žarko je kratko ali jasno odgovorio:
– Naravno, srpskim!

Ne želi da se slika za medije

Jedino što je glumac zamolio ministra policije i sve prisutne predstavnike srpskih medija jeste da se njegova slika sa njihovog sastanka ne objavljuje u javnim glasilima iz njemu znanih razloga.

– Imam dogovor sa ministrom da se ove naše slike ne pojavljuju u medijima – rekao je Laušević pripadnicima sedme sile, ali nije odbijao da se fotografiše sa članovima MUP-a, Dačićem i novinarima. Podelio je i autograme, i to uz šalu i smeh.

Ostavi poruku