BiH može prevazići svoje trenutne političke poteškoće ako međunarodna zajednica ostane i dalje angažovana u ovoj zemlji, održavajući konstruktivno i proaktivno partnerstvo sa njenim građanima, rekao je visoki predstavnik Valentin Incko tokom sastanka sa ministrom inostranih poslova Luksemburga Žanom Aselbornom.

Incko je rekao da postignuti sporazum kojim se stvaraju uslovi za formiranje Savjeta ministara, 16 mjeseci nakon opštih izbora, stvara nadu da se uložena energija može ponovo usmjeriti na oživljavanje ekonomije BiH i vraćanje ove zemlje na put ka Evropi, saopšteno je iz OHR-a.

On tvrdi da međunarodna zajednica mora ostati aktivno angažovana kako bi se obezbijedilo da do toga i dođe. „Mi treba i dalje da ostanemo angažovani. Treba stalno da promovišemo dijalog i govorimo jednim glasom“, rekao je Incko.

On je zahvalio ministru Aselbornu za zalaganje Luksemburga u korist BiH, posebno pozitivnim stavom koji je ova zemlja imala u brojnim razgovorima o pridruživanju zemalja zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

Ostavi poruku