SHARE

Колона возила, са истакнутим српским заставама и уз звуке сирене, прошла је и бањалучким улицама прослављајући побједу рукометаша Србије.

У току утакмице улице Бањалуке било су скоро празне, да би само неколико минута по завршетку меча кренула колона возила и окупљање, вечином младих, на Тргу Крајине. Окупљени су скандирали “Србија, Србија”, поздрављајући и успјех ватерполиста, те тенисера Новака Ђоковића.

 

Прослава у Србији

Навијачи широм Србије синоћ су славили велики успјех спортиста. Више десетина младих људи окупило се на Тргу Републике у Београду послије побједе рукометне репрезентације над Хрватском.

Побједа рукометаша Србије над селекцијом Хрватске и пласман у финале првенства Европе изазвала је одушевљење међу Београђанима, а одмах након меча петардама и пјесмом је прослављен велики спортски успјех.

 

У финале Европског првенства пласирали су се и српски ватерполисти који су побиједили Италију, а у финалу ОП Аустралије је и најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић

који је у полуфиналу савладао Ендија Мареја.

Групе младића и девојака са националним обиљежјима окупили су се на традиционалном мјесту након значајних спортских успјеха државних тимова – Тргу републике.

Одушевљени навијачи поздравили су нови велики успјех српског спорта, након тријумфа у изузетно значајном мечу који је протекла два окупирао пажњу цјелокупне јавности.

У бројним локалима у центру Београда млади су узвицима

“Србија, Србија” и “Побједа, финале” поздравили сјајну игру рукометаша, који су убедљиво добили меч “високог ризика”. Побједа је прослављена и у Нишу, Зрењанину, Крагујевцу, те бројним градовима широм Србије.

И Срби у сјеверној Косовској Митровици изашли су на улице, те ватрометом и петардама поздравили побједу.

Иако су на сјеверу Косова драстичне рестрикције струје, док је трајала рукометна утакмица Србија – Хрватска струја није нестајала.

SHARE

Оставите одговор