Tим лекара који је прегледао хашког оптуженика Војислава Шешеља изјавио је данас да је здравље лидера Српске радикалне странке најозбиљније угрожено, да му је срчана слабост драстично погоршана у последње време и да је могућ Фатални исход.

„Нема више никога ко може да нам каже да је његово здравствено стање стабилно и ко може спорити да његово здравље није угрожено и да је могућ Фаталан исход“, рекао је лекар Милован Бојић на конФеренцији за новинаре СРС у Београду. Према његовим речима, Шешељево стање је данас лошије него што је било стање некадашњег председника СР Југославије Слободана Милошевића када је тражио да буде одведен у болницу.

Бојић каже да је Шешељово здравствено стање знатно лошије него што је његов изабрани лекарски тим очекивао и да је снага Шешељевог срца као пумпе смањена за више од 50 одсто откада је отишао у Хашки трибунал.
„Tо стање се више не може зауставити, може само да се успори, али са слободе и лечењем у специјализованим установама а никако са места у коме се налази“, рекао је Бојић.

Он је додао да се Шешељево стање погоршавало, током боравка у Tрибуналу као и да лидер радикала има проблем са плућима и дигестивним системом. Бојић је додао и да ће лекарски извештај бити доступан јавности.

Кардиолог Зора Наумовић објаснила је да је код Шешеља доминантан проблем срчана слабост и срчано попуштање које представља немогућност срца као пумпе да снабдева делове тела крвљу.
„Срчана слабост је драстично погоршана у последње време“, навела је Наумовић и додала да Шешељ има и поремећај срчаног ритма који није решен уградњом пејсмејкера.

Према њеним речима, такво стање се не може зауставити пошто је то болест која има прогресиван карактер. Председник скупштинског одбора за здравље и породицу Паја Момчилов навео је да кардиологу и пулмологу у Tрибуналу није омогућено да ураде комплетне прегледе јер из Београда нису понели спирометар и портабл ултра звучни апарат, пошто им је речено да они постоје у Хагу, иако то није био случај.

Посланица СРС-а Вјерица Радета додала је и да је Хашки трибунал по трећи пут донео одлуку о забрани привилеговане комуникације Шешеља и његових правних саветника што како је навела значи онемогућавање његове одбране.
„Српска радикална странка захтева да Хашки трибунал прекине незаконити политички процес који води против Војислава Шесеља“, навела је Радета.

Ostavi poruku