Regionalni portparol Kosovske policije Besim Hoti saopštio je jutros identitet kosovskog Srbina koga je uhapsila Euleks policija, rekavši da se radi o Radiši Vučiniću iz sela Zupče kod Zubinog Potoka na sjeveru Kosova.

Euleksova policija juče je uhapsila Vučinića za kojim se, kako su rekli, tragalo u vezi sa ubistvom kosovskog policajca Envera Zumberija, 26. jula prošle godine.

Hoti je rekao Tanjugu da je ova osoba uhapšena u albanskom selu Čabra na sjeveru Kosova u trenutku kada je došao da bi u tamošnjoj kancelariji regulisao kosovska dokumenta.

On je kazao da je Vučiniću određeno policijsko zadržavanje od 48 sati i da se dovodi u vezu da je sa ostalim osumnjičenim osobama uključen u ubistvo specijalca kosovske policije Zumberija.

Da se Vučinić ne nalazi na poternici Interpola zbog ubistva kosovskog specijalca potvrdio je ranije u izjavi Tanjugu kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi.

Interpol je krajem oktobra prošle godine raspisao potjernicu za šestoricom Srba osumnjičenih za ubistvo policajca, među kojima se nalazi Slobodan Vučinić, ali ne i juče uhapšeni Radiša Vučinić.

Na toj poternici su i Ratomir Božović, Radovan Radić, Milovan Vlašković, Dušan Jovanović i Radomir Kasalović.

Pripadnik specijalne jedinice policije Kosova Zumberi ubijen je 26. jula u akciji vlasti Kosova na uspostavljanju „reda i zakona“ na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak na sjeveru Kosova prema centralnoj Srbiji.

Ostavi poruku