Регионални портпарол Косовске полиције Бесим Хоти саопштио је јутрос идентитет косовског Србина кога је ухапсила Еулекс полиција, рекавши да се ради о Радиши Вучинићу из села Зупче код Зубиног Потока на сјеверу Косова.

Еулексова полиција јуче је ухапсила Вучинића за којим се, како су рекли, трагало у вези са убиством косовског полицајца Енвера Зумберија, 26. јула прошле године.

Хоти је рекао Тањугу да је ова особа ухапшена у албанском селу Чабра на сјеверу Косова у тренутку када је дошао да би у тамошњој канцеларији регулисао косовска документа.

Он је казао да је Вучинићу одређено полицијско задржавање од 48 сати и да се доводи у везу да је са осталим осумњиченим особама укључен у убиство специјалца косовске полиције Зумберија.

Да се Вучинић не налази на потерници Интерпола због убиства косовског специјалца потврдио је раније у изјави Тањугу косовски министар унутрашњих послова Бајрам Реџепи.

Интерпол је крајем октобра прошле године расписао потјерницу за шесторицом Срба осумњичених за убиство полицајца, међу којима се налази Слободан Вучинић, али не и јуче ухапшени Радиша Вучинић.

На тој потерници су и Ратомир Божовић, Радован Радић, Милован Влашковић, Душан Јовановић и Радомир Касаловић.

Припадник специјалне јединице полиције Косова Зумбери убијен је 26. јула у акцији власти Косова на успостављању „реда и закона“ на административним прелазима Јариње и Брњак на сјеверу Косова према централној Србији.

Ostavi poruku