Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić očekuje formiranje Savjeta ministara u toku narednih nekoliko dana, kada bi trebalo da budu riješena mnoga pitanja, između ostalih i pitanje otplate ino duga.

Džombić je u Banjaluci sa zamjenikom američkog ambasadora u BiH Džonatanom Murom razgovarao i o budžetu BiH za 2011. i 2012. godinu, kao i o nedavnoj otplati ino duga prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj, te prema Svjetskoj banci i Evropskoj komisiji.

Džombić je podsjetio da je Republika Srpska direktnom otplatom rate kredita pokazala veliku odgovornost prema ugovorenim međunarodnim obavezama.

Na sastanku je bilo riječi i o neefikasnim agencijama na nivou BiH i o postojanju velike potrebe za njihovom racionalizacijom.

Premijer Džombić i zamjenik američkog ambasadora Mur razgovarali su i o predstojećoj skupštini akcionara Elektroprenosa BiH, o bezbjedonosnoj situaciji u Srpskoj i BiH, ali i o drugim aktuelnim temama koje se tiču Republike Srpske i BiH – saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Ostavi poruku