Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић очекује формирање Савјета министара у току наредних неколико дана, када би требало да буду ријешена многа питања, између осталих и питање отплате ино дуга.

Џомбић је у Бањалуци са замјеником америчког амбасадора у БиХ Џонатаном Муром разговарао и о буџету БиХ за 2011. и 2012. годину, као и о недавној отплати ино дуга према Европској банци за обнову и развој, те према Свјетској банци и Европској комисији.

Џомбић је подсјетио да је Република Српска директном отплатом рате кредита показала велику одговорност према уговореним међународним обавезама.

На састанку је било ријечи и о неефикасним агенцијама на нивоу БиХ и о постојању велике потребе за њиховом рационализацијом.

Премијер Џомбић и замјеник америчког амбасадора Мур разговарали су и о предстојећој скупштини акционара Електропреноса БиХ, о безбједоносној ситуацији у Српској и БиХ, али и о другим актуелним темама које се тичу Републике Српске и БиХ – саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Ostavi poruku