Ватерполисти Србије вечерас од 18 часова састају се са селекцијом Италије у полуфиналу Европског првенства у Холандији.

„Делфини“ ће тако покушати да се освете за пораз од „азура“ (7:8) у финалу Свјетског првенства у Шангају прошле године. Изабраници Aлесандра Кампање су у четвртфиналу савладали Њемачку са 9:4, док се су „делфини“ тамо пласирали као провопласирани тим из групе A. У другом полуфиналу, које је на програму од 20 часова, састаће се Мађарска и Црна Гора, која је у четвртфиналу побиједила Грчку са 11:9.

Селектор Србије Дејан Удовичић рекао је да је очекивао да противник његове екипе у полуфиналу буде Италија и додао да је то ривал којег добро познаје.

– Све је било како смо и мислили прије њиховог дуела са Немцима. Врло добро познајемо Италијане, где смо прошле године имали три сусрета и све је отворено. Пробаћемо да дамо свој максимум и покушати да се пласирамо у финале. Италија је чврста екипа у којој се осећа утицај Кампањиног рада – рекао је Удовичић.

Стефан Митровић слаже се са селектором да су „азури“ очекивани противник „делфинима“ у полуфиналу.

– Немци су се истрошили у групи и нису могли да изненаде фаворизоване „азуре“. Да су овако играли, не би их било ни у овој утакмици. Италија је лако остварила предност и после је добром одбраном сачувала без икаквих проблема. Знамо се веома добро и припремићемо се за њих – истакао је Митровић.

Његов саиграч и дебитант на великим такмичењима Aлекса Шапоњић оцијенио је да је све у рукама „делфина“.

– Италијани су доста тврди и дисциплиновани. Не смемо да им дозволимо предност јер умеју да чувају резултат. Биће тешко, али је све у нашим рукама – закључио је Шапоњић.

Транспаренти

У базену није било претјерано узбудљиво и занимљиво у мечу између Италије и Њемачке, али зато јесте на трибинама пливалишта „Петер ван Хугенбанд“. Наиме, два момка који су сједјели један поред другог имали су занимљиве транспаренте.

Један је држао натпис: „Овај момак поред мене је из Наполија и он воли вино. Без обзира на резултат утакмице, вечерас ћемо заједно пити“.

Други је држао овакав: „Овај момак поред мене је из Њемачке и он воли пиво. Без обзира на резултат утакмице, вечерас ћемо заједно пити“.

Филип Филиповић

Српски адут ће свакако бити Филип Филиповић који већ три године игра у италијанском Про Реку.

– Њихова предност је растерећеност јер немају шта да изгубе. Играли су овде можда и боље од очекиваног, тврдо, дисциплиновано. Њихов ритам игре није као у Шангају. Напад им се свео на мали број шутера, Фелуга, Фиљолија и Ђорђетија. Центри Икарди и Ла Пена су слабији од наших и имамо искуства са њима. Најважније је да судијски критеријум буде исти на обе стране – рекао је Филиповић.

Ostavi poruku