Vaterpolisti Srbije večeras od 18 časova sastaju se sa selekcijom Italije u polufinalu Evropskog prvenstva u Holandiji.

„Delfini“ će tako pokušati da se osvete za poraz od „azura“ (7:8) u finalu Svjetskog prvenstva u Šangaju prošle godine. Izabranici Alesandra Kampanje su u četvrtfinalu savladali Njemačku sa 9:4, dok se su „delfini“ tamo plasirali kao provoplasirani tim iz grupe A. U drugom polufinalu, koje je na programu od 20 časova, sastaće se Mađarska i Crna Gora, koja je u četvrtfinalu pobijedila Grčku sa 11:9.

Selektor Srbije Dejan Udovičić rekao je da je očekivao da protivnik njegove ekipe u polufinalu bude Italija i dodao da je to rival kojeg dobro poznaje.

– Sve je bilo kako smo i mislili prije njihovog duela sa Nemcima. Vrlo dobro poznajemo Italijane, gde smo prošle godine imali tri susreta i sve je otvoreno. Probaćemo da damo svoj maksimum i pokušati da se plasiramo u finale. Italija je čvrsta ekipa u kojoj se oseća uticaj Kampanjinog rada – rekao je Udovičić.

Stefan Mitrović slaže se sa selektorom da su „azuri“ očekivani protivnik „delfinima“ u polufinalu.

– Nemci su se istrošili u grupi i nisu mogli da iznenade favorizovane „azure“. Da su ovako igrali, ne bi ih bilo ni u ovoj utakmici. Italija je lako ostvarila prednost i posle je dobrom odbranom sačuvala bez ikakvih problema. Znamo se veoma dobro i pripremićemo se za njih – istakao je Mitrović.

Njegov saigrač i debitant na velikim takmičenjima Aleksa Šaponjić ocijenio je da je sve u rukama „delfina“.

– Italijani su dosta tvrdi i disciplinovani. Ne smemo da im dozvolimo prednost jer umeju da čuvaju rezultat. Biće teško, ali je sve u našim rukama – zaključio je Šaponjić.

Transparenti

U bazenu nije bilo pretjerano uzbudljivo i zanimljivo u meču između Italije i Njemačke, ali zato jeste na tribinama plivališta „Peter van Hugenband“. Naime, dva momka koji su sjedjeli jedan pored drugog imali su zanimljive transparente.

Jedan je držao natpis: „Ovaj momak pored mene je iz Napolija i on voli vino. Bez obzira na rezultat utakmice, večeras ćemo zajedno piti“.

Drugi je držao ovakav: „Ovaj momak pored mene je iz Njemačke i on voli pivo. Bez obzira na rezultat utakmice, večeras ćemo zajedno piti“.

Filip Filipović

Srpski adut će svakako biti Filip Filipović koji već tri godine igra u italijanskom Pro Reku.

– Njihova prednost je rasterećenost jer nemaju šta da izgube. Igrali su ovde možda i bolje od očekivanog, tvrdo, disciplinovano. Njihov ritam igre nije kao u Šangaju. Napad im se sveo na mali broj šutera, Feluga, Filjolija i Đorđetija. Centri Ikardi i La Pena su slabiji od naših i imamo iskustva sa njima. Najvažnije je da sudijski kriterijum bude isti na obe strane – rekao je Filipović.

Ostavi poruku