На подручју општине Хан Пијесак струју нема шест села, јер је због обилних сњежних падавина у квару 10-киловолтни далековод Љесковц.

Екипе Пословнице „Електродистрибуције“ у Хан Пијеску су на терену и отклањају квар.

Замјеник команданта Општинског штаба Цивилне заштите Миле Голијан рекао је данас Срни да је снабдијевање града струјом и водом уредно, али да нису проходни дијелови путева до мјеста Џимрије и Мало Поље на подручју општине.

Он је навео да је у овогодишњем буџету општине за зимско одржавање путева обезбијеђено 40.000 КМ, а и Влада Републике Српске одобриће интервентну помоћ од 50.000 КМ општини Хан Пијесак, у којој је проглашено стање елементарне непогоде усљед сњежних падавина.

Према његовим ријечима, локалне путеве од сњежних наноса чисти механизација предузећа „Технометал“ из Власенице, Шумског газдинства „Височник“ са Хан Пијеска и једна приватна машина. Предузеће „Романија-путеви“ са сједиштем на Сокоцу одржава регионални пут.

У Радној јединици „Електродистрибуције“ у Рогатици Срна сазнаје да струје нема на далеководу Жепа на 17 трафостаница и исто толико села. Додатни проблем у отклањању квара на овом далеководу дужине 18 километара представља то што је непроходан пут до ових села.

Екипе Радне јединице „Електродистрибуције“ на Сокоцу отклањају квар на дијелу далековода Каљина,  јер струје нема на шест трафостаница и исто толико села.

[nggallery id=51]

Ostavi poruku