Српски тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић задовољан је испитивањем припадника данског батаљона, из мировне мисије УН, који су били очевици ратног злочина над српским цивилима у Двору на Уни 1995. године, рекао је Срни замјеник тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић.

„Тужилац Вукчевић се данас поподне вратио у Београд. Завршио је све што је намеравао и сазнао доста тога од четири данска војника која је саслушао“, рекао је Векарић.

Нагласивши да је Вукчевић задовољан посјетом Данској, Векарић је рекао да су представници данских власти били веома коректни, те да је са представницима хрватског тужилаштва, који су такође саслушавали свједоке остварена веома добра комуникација.

Српски тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић је у протекла два дана у Копенхагену заједно са хрватским колегама саслушао четворицу војника и једног данског новинара који је објелоданио детаље злочина у Двору на Уни у августу 1995. године.

Ликвидација девет хендикепираних Срба током операције хрватске војске „Олуја“ 1995. године у Двору на Уни први је кривични предмет у Србији у којем Тужилаштво за ратне злочине почиње примјену тужилачке истраге. То је и први случај у којем српско и хрватско тужилаштво заједно саслушавају свједока.

Ostavi poruku