Министар здравља Зоран Станковић изјавио је данас да ће тим лекара које је тражио лидер радикала Војислав Шешељ, отпутовати сутра ујутру у Хаг, наводећи да је Шешељево здравствено стање „озбиљно нарушено“ и да му је „потребан посебан третман“.

Станковић је новинарима рекао да ће тим лекара који ће чинити Милован Бојић, Зора Наумовић, Паја Момчилов и Миодраг Вукчевић извршити увид у медицинску документацију и здравствено стање Шесеља.

„Надам се да ће наши лекари заједно са холандским стручњацима сагледати његово здравствено стање и да ће заједничким активностима оно бити стабилизовано, како би Шешељ могао да узме учешће“ на суђењу у Хашком трибуналу, рекао је Станковић.

Према његовим речима, на Шешељев захтев, а у договору са Хашким трибуналом, Министарство здравља је одлучило да пошаље екипу лекара која ће у Хаг кренути авионом у 8.20 часова.

Tим лекара боравиће у Хагу два дана, након чега ће се вратити у Србију и поднети извештај Министарству.

Према речима Станковића, обезбеђена је сва медицинска апартура за прегед Шешеља.

На питање да ли Министарство здравља има увид о томе какаво је Шешељево здравствено стање, Станковић је одговорио да министарсво има извештај, али да га неће изностии у јавност.

„Нјегово стање озбиљно је нарушено и потребан му је посебан третман“, рекао је Станковић, наводећи да би посебну пажњу требало обратити на Шешеља док је у судници и утврдити нове околности под којима може да учествуј у судском процесу, будући да му је уграђен пејс мејкер.

Станковић је истакао да је уважена жеља Шешеља и да Министарство здравља није додало ниједног лекара осим оних које је тражио.

Tрошкове пута и смештаја лекрског тима, који износе око 2.500 евра, комплетно ће
сносити Министарство здарвља, додао је он.

Здравствено стање лидера радикала погоршало се 6. јануара, а 12. јануара уграђен му је пејсмејкер.

Ostavi poruku