Posle utakmice rukometnog prvenstva Evrope između reprezentacija Hrvatske i francuske sinoć je u Novom Sadu i Rumi došlo do napada na hrvatske navijače, a srpska policija privela je šest osoba.

„U Novom Sadu je privedeno šest osoba, a rad na identiFikaciji ostalih je u toku“, rekao je Tanjugu direktor policije Milorad Veljović, dodajući da su u istragu uključeni i pripadnici hrvatske policije, koji u Srbiji borave tokom šampionata.

Veljović je istakao da će srpska policija obezbediti sigurnost svim navijačima reprezentacija koje učestvuje na Evropskom prvenstvu i da se moraju sprečiti oni kojima su od sporta važnije druge stvari.

On je apelovao i na strane državljane da se prilikom dolaska u Srbiju još na granici identiFikuju kao navijači, kako bi im srpska policija pružila svu moguću zaštitu.

„Srpska policija će im biti na raspolaganju 24 sata danonoćno“, rekao je Veljović, koji je uputio izvinjenje hrvatskim navijačima zbog napada u Novom Sadu i Rumi.

Reprezentacija Hrvatske večeras je u Novom Sadu pobedila selekciju francuske sa 29:22 i izborila plasman u poluFinale kontinentalnog šampionata, koji se u Srbiji održava od 15. do 29. januara.

Ostavi poruku