Studenti Visoke škole unutrašnjih poslova predstavljali su Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske na tradicionalnom Policijskom balu koji je održan proteklog vikenda u Beču, saopšteno je danas iz MUP-a.

MUP RS je na Policijskom balu u Beču predstavljalo sedam studenata, koje je primila ministarka unutrašnjih poslova Austrije Joana Mikl Lejtner.

Studenti su tokom prilikom Lejtnerovoj uručili „Srebrni znak policije“ kao znak zahvalnosti na gostoprimstvu i pozivu za učestvovanje na balu.

U okviru sedmodnevne posjete Beču, studente Visoke škole unutrašnjih poslova MUP-a RS primio je ambasador BiH u Austriji, zamjenik gradonačelnika Beča i zamjenik predsjednika Policije Austrije.

Oni su imali priliku da posjete i upoznaju se sa radom saobraćajne policije, Bečkom specijalnom jedinicom i Specijalnom jedinicom za pse.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije tradicionalno, posljednjih 80 godina, organizuje policijske balove na kojima učestvuju kadeti policijskih škola/akademija Austrije, ali i kadeti policijskih škola/akademija iz drugih država.

Ostavi poruku