Насловна Србија Курти напада Tачија због Викиликса и Tадића

Курти напада Tачија због Викиликса и Tадића

0

Председник Покрета Самоопредељење, Албин Курти, данас је на конференцији за новинаре тражио од косовског премијера Хашима Tачија да каже када се састао са председником Србије Борисом Tадићем, како то наводи Викиликс, и шта је била тема разговора.

Курти се позвао на информације Викиликса да су се Tачи и Tадић састали два пута, од чега једном у време када је Tачијева странка ДПК била у опозицији.

Напомињући да Tачи није никада демантовао те информације, Курти је рекао да он мора да одговори на питања која се тичу тих састанака.

Шеф Покрета Самоопредељење тражи од Tачија да каже када је одлучено да дође до сусрета, где је до њих дошло, ко је у њима учествовао, на чију иницијативу је до њих дошло, ко је томе посредовао, какви су били закључци, кога је Tачи о томе обавестио, има ли записника са тих састанака и какву корист од њих је имало Косово.

Куртија занима и да ли је Tачи некога о томе обавестио и да ли су о томе знали у влади, косовски председник, као и Tачијева партија ДПК.

Званичник Самоопредељења, Глаук Коњуфца, који је и потпредседник Скупштине, изјавио је да је усвајањем нове одлуку о реципроцитету са Србијом јуче у скупштини и поништењем претходне, усвојене на иницијативу „Самоопредељења“, „Хашим Tачи показао да пошто има 59 посланика, може да доводи Србију на Косово“.

„Ово је диктатура бројева“, рекао је Коњуфца, додавши да грађани Косова треба да знају може ли Tачи да поништи и независност Косова, ако му буде „тесно“, само зато што он има 59 посланика у скупштини“.

После јучерашњег дешавања у скупштини све је, сматра он, могуће, оценивши да влада контролише просту парламентарну већину, којом манипулише.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version