Министарство безбједности БиХ успјешно је координисало акцију спашавања четири хрватска држављанина који су били заметени у снијегу на подручју Јахорине.

Иако су се хрватски држављани налазили на територији БиХ, позив за помоћ Оперативно-комуникацијском центру БиХ синоћ у 21.30 часова стигао је из Хрватске.

Након што су, због невремена и сњежних падавина слетјели с пута који води према Јахорини, хрватски држављани су позвали број за помоћ 112 у Хрватској који је одмах прослијеђен колегама у БиХ.

Оперативно-комуникацијски центар БиХ 112 одмах је алармирао Цивилну заштиту Републике Српске, а она је активирала спасилачке службе које су у рекордном року стигле на лице мјеста. У помоћ су притекли и грађани који су се затекли у близини па су хрватски држављани и њихово возило извучени на безбједно.

И ова акција показала је да Оперативно-комуникацијски центар БиХ (112) има веома важну улогу у ванредним ситуацијама када је потребно брзо реаговати да би се спасили људски животи и њихова имовина, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

Ostavi poruku