„Delfini“ protiv Rumunije u utakmici koja otvara put ka polufinalu. U 11 mečeva deset pobeda Srbije. Oba selektora kažnjena. „Ako neko misli da su Rumuni lak zalogaj, grdno se vara“, upozorio Dejan Udovičić.

Najbolji strelac Svetskog prvenstva u Šangaju Kozmin Radu i njegovi saigrači sledeća su prepreka „delfinima“ na putu ka polufinalu Evropskog prvenstva u Ajndhovenu. Pobeda otvara vrata za prolazak među četiri najbolje ekipe Evrope. Selektori obe ekipe, zbog kazni, meč gledaju sa tribina.

„Ako neko misli da su Rumuni lak zalogaj, grdno se vara. Istina, mi smo osim u Malagi uvek pobeđivali, ali to je konsnatnta ekipa sa snažnom igrom. Bez maksimalnog angažmana neće biti uspeha“, rekao je selektor Srbije Dejan Udovičić.

U redovima „delfina“ Vanja Udovičić i Filip Filipović leče rane iz meča sa Hrvatskom. Filipović nosi naočare, kako bi zaštitio podliv ispod levog oka.

„Nije strašno. Osećam bol, ali proći će“, rekao je Filipović.

„Boli, postoji otok, ali biće sve u redu“, tvrdi Vanja Udovičić koji je dobio udarac u nos od Samira Baraća.

„Želeli smo pobedu jer bi nam otvorila mogućnost da budemo prvi u grupi. Uspeli smo u meču punom kontakata, ali je to normalno. Sada idemo dalje, ništa još nismo uradili“, kaže sjajni centar Duško Pijetlović.

„Gledamo samo sebe. Cilj nam je da što spremnije dočekamo odlučujuće utakmice. Protiv Hrvata smo znali da uradimo ono što smo želeli. Rumuni su na Svetskom prvenstvu u Italiji pobedili domaćina, sa Crnom Gorom su na Evropskom šampionatu remizirali. Ne bismo smeli da im dozvolimo da protiv nas imaju neki iznenađujuće svetao trenutak“, kaže Živko Gocić.

 

Ostavi poruku