Vlada je smenila upravnika Narodne biblioteke Srbije Sretena Ugričića, potvrdio je večeras Tanjugu direktor vladine kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović.

Vlada je donela odluku pošto joj je upućen izveštaj Ministarstva kulture povodom slučaja upravnika Narodne biblioteke Ugričića, jednog od potpisnika proglasa Foruma pisaca koji se usprotivio „hajci“ na crnogorskog pisca i savetnika predsednika crnogorskog parlamenta Andreja Nikolaidisa.

Ugričić je juče stavio na raspolaganje svoju ostavku i ministru kulture Predragu Markoviću dostavio tražene informacije u vezi sa stavovima iznetim povodom spornog teksta savetnika predsednika crnogorske skupštine Nikolaidisa.

U današnjem izveštaju ministra kulture dostavljenom Vladi Srbije, navedeno je da „pitanje eventualnih kadrovskih promena ne zahteva hitnost u okviru ozbiljnih i velikih tema o kojima i vlada odlučuje“ .

Nikolaidis je nedavno u jednom autorskom tekstu napisao da bi aktiviranje eksploziva u dvorani „Borik“ tokom proslave 20. godina Republike Srpske, kojoj su prisustvovali najviši državni zvaničnici Srbije i Republike Srpske, bilo „civilizacijaski iskorak“.

Ostavi poruku