Осамнаестогодишњи Градимир Миладиновић први је данас допливао до Богојављенског крста кога је у ријеку Требишњицу спустио владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије.

Миладиновић је са још 24 учесника у трци за Богојављенски крст први препливао педесетак метара с једне на другу обалу ријеке, од Старог града до платоа испред хотела „Леотар“.

„Ово је шеста година да учествујем у овој манифестацији, али први пут сам допливао до крста, што ме чини изузетно срећним и поносним, јер је ово за мене изузетан и посебан догађај“, рекао је након изласка из воде Миладиновић који је и члан пливачког клуба „Леотар“.

Иако је температура ваздуха била свега два степена, Миладиновић каже да му је у води било топло, јер му, како је и рекао, Богојављење увијек изазива лијепе осјећаје.

Овом младом такмичару, владика Григорије ће по традицији даровати златник.

У пливању за богојављенски крст други пут заредом учествовала је шестнаестогодишња Јелена Живанић, чији је брат Јован редовно учествовао на овој манифестацији и неколико пута побјеђивао.

Такмичењу за часни крст претходила је света архијерејска литургија у Саборном храму светог Преображења Господњег у Требињу, коју је служио владика Григорије уз саслужење свештенства, након чега је литија прошла улицама града до ријеке Требишњице која је освештана.

Организатор пливања за Богојављенски крст је Црквена општина Требиње.

Ostavi poruku