U činjenicu da propisi imaju manjkavosti, prije nekoliko dana u glavnom gradu BiH uvjerio se jedan Banjalučanin koji je, zahvaljujući domišljatosti, sitnoj laži i činjenici da se „služi“ ćirilicom, koja je jedno od zvaničnih pisama u BiH, izbjegao plaćanje počinjenog prekršaja.

Ovaj stanovnik grada na Vrbasu odlučio je svoju priču i splet sretnih okolnosti podjeliti i sa čitaocima, prenosi portal Sarajevo-x.com.

Ne želeći da mu se pominje ime ispričao je kako je prije nekoliko dana iz Banjaluke autobusom otišao u Sarajevo.

„Kada smo došli u grad, ušli smo u tramvaj, kupili karte i krenuli prema centru. Karte nismo poništili, ali je negdje na pola puta u tramvaj ušla kontrola“, priča on i dodaje da su kontrolori ubrzo ustanovili kako, uz njega i prijatelja, još dvoje putnika nije poništilo kupljenu kartu pa su na prvoj stanici izvedeni van tramvaja.

Kontrolori su im tada rekli da su dužni platiti prekršajnu kaznu ili će im ona biti dostavljena na kućnu adresu.

„Čekajući da moj prijatelj i drugo dvoje putnika plate svoje kazne, upitao sam kontrolora da li karta važi za sve državljane BiH. On mi je na to zbunjeno odgovorio – da. Onda sam mu rekao kako je ona napisana latinicom, a da se ja isključivo služim ćirilicom te da ćemo svi zajedno morati pred sud ili u nadležnu instituciju da mi se objasni šta na njoj piše“.

Kontrolori su na to rekli da će mu ovaj put biti oprošteno, jer je to „komplikacija“ i Banjalučanin je bez plaćanja kazne došao do svog odredišta.

On je potvrdio da zna latinicu te da se njom služi i bolje nego ćirilicom, ali da je uz malo domišljatosti i sreće uspio „ostaviti novac u džepu“.

„Mislim da su kontrolori, uz koje je bio i jedan policajac, napravili grešku. Ostali su zbunjeni jer sam tvrdio da karta mora biti ispisana latinicom i ćirilicom. Na sreću, nisu provjeravali istinitost mojih podataka, jednostavno su nasjeli i ja sam izbjegao plaćanje kazne“, naveo je na kraju.

Ostavi poruku