Србија је упутила протесну ноту Црној Гори поводом недавно објављеног ауторског текста саветника председника црногорског парламента, писца Андреја Николаидиса, речено је Танјугу у Влади Србије.

На Николаидисов текст готово истовремено реаговано је из Београда и Подгорице.

Протесну ноту Министарству спољних послова Црне Горе упутио је амбасадор Србије у Подгорици Зоран Лутовац, док је Министарство спољних послова Србије протествовало код црногорског амбасадора у Београду Игора Јововића.

Поводом обележавања 20. годишњице Републике Српске (РС), Николаидис је објавио ауторски текст у коме је зажалио због тога што Божидар Станишљевић није употребио оружје пронађено у спортској хали „Борик“.

„Цивилизацијски искорак био би и да је Боле употребио динамит и пушке које је сакрио у дворани у којој су главари, духовници и уметници прослављали 20. годишњицу постојања РС. Да је Боле, рецимо, незадовољни радник, који је схватио да су национални и верски антагонизми само маска под којом елита скрива темељни антагонизам сваког друштва, онај класни“, наводи се у Николаидисовом тексту, објављеном на порталу „Аналитика“.

На обележавању две деценије РС у бањалучкој хали „Борик“ се налазио политички врх Србије, РС и Српске православне цркве.

Ostavi poruku