Srbija je uputila protesnu notu Crnoj Gori povodom nedavno objavljenog autorskog teksta savetnika predsednika crnogorskog parlamenta, pisca Andreja Nikolaidisa, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

Na Nikolaidisov tekst gotovo istovremeno reagovano je iz Beograda i Podgorice.

Protesnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore uputio je ambasador Srbije u Podgorici Zoran Lutovac, dok je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije protestvovalo kod crnogorskog ambasadora u Beogradu Igora Jovovića.

Povodom obeležavanja 20. godišnjice Republike Srpske (RS), Nikolaidis je objavio autorski tekst u kome je zažalio zbog toga što Božidar Stanišljević nije upotrebio oružje pronađeno u sportskoj hali „Borik“.

„Civilizacijski iskorak bio bi i da je Bole upotrebio dinamit i puške koje je sakrio u dvorani u kojoj su glavari, duhovnici i umetnici proslavljali 20. godišnjicu postojanja RS. Da je Bole, recimo, nezadovoljni radnik, koji je shvatio da su nacionalni i verski antagonizmi samo maska pod kojom elita skriva temeljni antagonizam svakog društva, onaj klasni“, navodi se u Nikolaidisovom tekstu, objavljenom na portalu „Analitika“.

Na obeležavanju dve decenije RS u banjalučkoj hali „Borik“ se nalazio politički vrh Srbije, RS i Srpske pravoslavne crkve.

Ostavi poruku