Популарна српска глумица Ружица Сокић, улогом Зоре Шишарке у представи „Плеј Поповић“ Александра Поповића, која је у уторак навече премијерно изведена у „Атељеу 212“ у Београду, прославила је 50 година рада.

Комад „Плеј Поповић“, урађен по драмама Александра Поповића, у адаптацији Славенке Миловановић и режији Иване Вујић, одушевио је публику и додатно јој уљепшао обиљежавање јубилеја.

Сокићева је често играла управо Поповићеве комаде на сцени свог матичног позоришта, тако да је многобројна публика по ко зна који пут до сада бурним аплаузом поздрављала њену креацију.

Честитке су добили и други чланови ансамбла – Даница Ристовски, Мирко Бабић, Иван Томић, Маша Дакић, Никола Ракочевић, Емица Дачић-Брауновић и Коста Бунушевац.

При крају представе „укључио“ се и писац путем старог видео-снимка пројектованог на зиду иза глумаца.

Вујићева и Миловановићева направиле су сплет од више драма Поповића и то у периоду од 1929. до 1996. године, чији су почеци као писца везани управо за „Атеље 212“.

„Плеј Поповић“ је породична драма и фарса која почиње 1941. године и прати ликове кроз ратна збивања, политичке и друге промјене и подјеле, свађе и мирења до наших дана на овом увијек турбулентном простору.

Представа са доста горког хумора покреће питања, како је објаснила редитељка, „шта је игра у Србији данас, чега се играмо, како и куда то води“.

Сценограф је Мина Илић, костимограф Маја Мирковић, видео потписује Светлана Волић, сценски покрет Јелена Ћирица.

Представа је копродукција „Атељеа 212“, Културног центра Панчево и Књажевско-српског театра „Јоаким Вујић“ из Крагујевца.

 

 

Ostavi poruku