Naslovna Republika Srpska Tužilaštvo ograničava perspektivu BiH

Tužilaštvo ograničava perspektivu BiH

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić ocijenio je da je obustavljanjem istrage u predmetu „Dobrovoljačka“ Tužilaštvo BiH pokazalo da apsolutno nema kredibilitet da se bavi ovim pitanjima i da je ovoj slučaj samo potvrdio činjenicu da ovakvim radom zajedničke institucije ograničavaju perspektivu BiH kao države.

„Da toliko dokaza, snimaka, izjava svjedoka nije bilo dovoljno za optužnicu – neshvatljivo je svakom razumnom čovjeku“, rekao je Džombić Srni.

Džombić kaže da je obustavljanje istrage protiv Ejupa Ganića, Jovana Divjaka i ostalih osumnjičenih u slučaju „Dobrovoljačka“ sramno i ponižavajuće za porodice poginulih vojnika, ali i sve koji se zalažu za pravičnost i načelo da počinjeni zločin ne može ostati nekažnjen.

Tužilaštvo BiH donijelo je naredbu o obustavi istrage u slučaju „Dobrovoljačka“ protiv ukupno 14 lica, među kojima i Ejupa Ganića, Zaima Backovića i Jovana Divjaka, jer je utvrđeno da u radnjama osumnjičenih lica nisu sadržana obilježja krivičnog djela.

Istraga je obustavljena i protiv Hasana Efendića, Jusufa Pušine, Emina Švrakića, Dragana Vikića, Fikreta Muslimovića, Dževada Topića, Jovice Berovića, Rešada Jusupovića, Jusufa Kecmana, Damira Dolana i Ibrahima Hodžića.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku

Exit mobile version