Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић оцијенио је да је обустављањем истраге у предмету „Добровољачка“ Тужилаштво БиХ показало да апсолутно нема кредибилитет да се бави овим питањима и да је овој случај само потврдио чињеницу да оваквим радом заједничке институције ограничавају перспективу БиХ као државе.

„Да толико доказа, снимака, изјава свједока није било довољно за оптужницу – несхватљиво је сваком разумном човјеку“, рекао је Џомбић Срни.

Џомбић каже да је обустављање истраге против Ејупа Ганића, Јована Дивјака и осталих осумњичених у случају „Добровољачка“ срамно и понижавајуће за породице погинулих војника, али и све који се залажу за правичност и начело да почињени злочин не може остати некажњен.

Тужилаштво БиХ донијело је наредбу о обустави истраге у случају „Добровољачка“ против укупно 14 лица, међу којима и Ејупа Ганића, Заима Бацковића и Јована Дивјака, јер је утврђено да у радњама осумњичених лица нису садржана обиљежја кривичног дјела.

Истрага је обустављена и против Хасана Ефендића, Јусуфа Пушине, Емина Швракића, Драгана Викића, Фикрета Муслимовића, Џевада Топића, Јовице Беровића, Решада Јусуповића, Јусуфа Кецмана, Дамира Долана и Ибрахима Хоџића.

Ostavi poruku