Komemoracijom u Fudbalskom savezu Republike Srpske fudbalski radnici juče su se oprostili od velikana jugoslovenskog i srpskog fudbala Miljana Miljanića Čiče.

U ime sportskih prijatelja legendarnog MM oprostili su se generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković te novinar i publicista Tomo Marić.

– Miljan nas je zadužio od samog osnivanja FS RS sada već daleke 1992. godine koji je bio prvi strukovni savez u Srpskoj. Njegova pomoć i savjeti bili su od neprocjenjive vrijednosti za sve nas u tim teškim vremenima te nam je pokazao put kojim treba da idemo. Na tome smo mu bili i ostali veoma zahvalni – izjavio je Petković.

Konferencijska sala u prostorijama FS RS bila je mala da primi sve one koji su na ovaj način htjeli da odaju počast istinskoj fudbalskoj veličini koju je u svojoj knjizi „Miljan, ljudi i vrijeme“ opisao Tomo Marić.

– U ovom suludom svijetu gdje niko nikoga ne žali i ne poštuje ne znamo koga imamo pored sebe sve dok ga ne izgubimo. Miljan je bio očit primjer kako se može časno i iskreno živjeti i možda će neko od nas u dogledno vrijeme svijećom tražiti ljude koji poput njega da ih pokažu budućim pokoljenjima da su jednom nekada živjeli takvi ljudi. Mislim da je Miljan u Banjaluku dolazio 25 puta, a tokom ratnog vihora stao je uz Republiku Srpsku i mnogo pomogao u organizaciji saveza. Tada je rekao da će u BiH biti jedan savez i da FS RS u okviru njega može izgraditi svoju autonomiju – istakao je Marić koji će koji će se kao predstavnik Vlade Republike Srpske u ime najmlađe srpske države oprostiti od Miljanića na komemoraciji i sahrani koja će se obaviti danas u Beogradu.

Ministar Tešanović

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović uputila je izraze najdubljeg saučešća porodici Miljanić i Fudbalskom savezu Srbije povodom smrti velikog fudbalskog stručnjaka Miljana Miljanića. Ona je navela da je odlaskom Miljana Miljanića fudbal izgubio izuzetnog fudbalskog znalca koji je postavio standarde u ovom sportu i ostavio neizbrisiv trag kako u domaćem, tako i u svjetskom fudbalu.

Ostavi poruku