Насловна Србија Карађорђевић: Монархија би била добра за имиџ Србије

Карађорђевић: Монархија би била добра за имиџ Србије

1

Принц Александар Карађорђевић изјавио је данас у Лесковцу да би уређење државе као уставне парламентарне монархије било добро за имиџ Србије, али да су политичари против тога јер они хоће да буду на челу државе.

„Политичари нису расположени за овакво рјешење јер неколико политичара желе да буду предсједници Србије. Нисам против република које имамо око нас, али наша монархија је српска монархија, Карађорђе је отац наше модерне државе“, рекао је Карађорђевић

на пријему који је организовао градоначелник Лесковца Слободан Коцић.

Карађорђевић је навео да је Србија увијек била монархија која је имала „добре и лоше дане, али су корени Србије монархистички“.

„Мој посао (као краља) би био да будем амбасадор нашим политичарима“, рекао је принц Александар, син посљедњег југословенског краља Петра Другог Карађорђевића.

Упитан да ли његови синови уче српски језик и када ће се преселити у Србију, он је одговорио да његови синови Петар, Филип и Александар стичу важна пословна искуства у Европи и САД и да су му рекли да ће се настанити у Србији „када он буде сјео на престо“.

„Они би били врло срећни да ја будем на челу наше земље каон краљ“, рекао је  Карађорђевић.

Принц Александар и његова супруга Катарина посјетили су Општу болницу у Лесковцу којој су у децембру поклонили медицинска помагала вриједна милион динара.

Присуствовали су и отварању канцеларије „Удружења Краљевине Србије“ у Лесковцу, чији су их чланови дочекали аплаузима и повицима „Хоћемо краља“.

1 КОМЕНТАР

Ostavi poruku

Exit mobile version