Предсједника Републике Српске Милорада Додика првог дана званичне посјете Израелу примио је израелски министар туризма Стас Мисежњиков, а током пријатељског сурета разматране су могућности сарадње између Српске и Израела у области туризма путем увезивања тур-оператера и учешћа на туристичким сајмовима.

„Министар Мисежњиков је током сусрета са задовољством прихватио позив предсједника Додика да посјети Бањалуку, у пратњи израелских туристичких званичника“, изјавио је Александар Николић, стручни савјетник Представништва Републике Српске у Израелу.

Предсједника Додика и делегацију Српске, у којој је и министар за економске односе и регионалну сарадњу Жељка Цвијановић, данас ће примити предсједник Изреаела Шимон Перес, израелски министар иностраних послова Авигдор Либерман, Његово блаженство патријарх јерусалимски Теофил Трећи и предсједавајући Меморијалног центра „Јад Вашем“ Авнер Шалев.

Делегацију Српске данас ће примити и челници израелске Радничке партије Бињамин Бен-Елиезер и Хилик Бар.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик допутовао је јуче у званичну четвородневну посјету Израелу.

На Аеродрому „Бен Гурион“ у Тел Авиву Додика је дочекао замјеник предсједавајућег израелског Кнесета Алекс Милер и амбасадор Израела за БиХ Давид Коен.

Ostavi poruku