Osumnjičeni za šverc kokaina iz Južne Amerike Darko Šarić krije se u Južnoj Africi pod zaštitom lokalnih mafijaških vođa, piše južnoafrički dnevnik „Indipendent-onlajn“.

Odbjegli narkobos Darko Šarić, jedan od najtraženijih krijumčara droge, živi pod lažnim imenima, a vođe lokalnih kriminalnih bandi mu pomažu da izbjegne otkrivanje, koristeći veze sa korumpiranim policajcima.

„Indipendent-onlajn“ navodi da je ovo otkriveno nakon što je dnevnik „Dejli vojs“ prošle sedmice objelodanio je da srpski plaćeni ubica Dobroslav Gavrić živi u Mader Sitiju već tri godine pod zaštitom mafijaša Sirila Bika.

Ubistvom Bike počelo je otkrivanje povezanosti međunarodnih kriminalnih grupa i lokalnih mafijaša u tom dijelu Južne Afrike.

U ekskluzivnom intervjuu koji je juče objavio „Dejli vojs“, nekadašnji dugogodišnji kriminalac, a danas svjedok-saradnik, potvrdio je sumnje koje već dugo postoje u umiješanost južnoafričkih kriminalnih grupa sa glavnim srpskim krijumčarima droge.

On je dao detalje o seriji profesionalnih ubistava, uključujući i Bikovo, u martu prošle godine. Isti izvor je naveo da sada strahuje i stalno bježi kako bi sačuvao život od mafijaških šefova koji su se okrenuli protiv njega i da je neimenovana osoba „vrlo bliska“ Sirilu Biku željela da ga ubije, u slučaju da se u tome nije uspjelo prvi put.

Istakao je da se međunarodni bjegunac Darko Šarić krije u okolini Gautenga, uz pomoć kriminalnih šefova lokalnih bandi i da je Šarić povezan sa češkim kriminalcem 42-godišnjem Radovanom Krejčirom, osuđenom za brojne prevare, koji se takođe povezuje sa ubistvom Bika.

Krejčir je bio prijatelj i Bika i Dobroslava Gavrića, ali se pretpostavlja da se razišao sa Bikom zbog nekog posla. Ubrzo su krenule glasine da je Gavrić, koji je bio ozbiljno povrijeđen u pucnjavi, na „listi za odstrjel“.

Intervju 65-godišnjeg svjedoka-saradnika, koji sebe naziva Ujka Sem, dnevniku „Dejli vojs“, a koji je dao u svom skrovištu u Džordžu, u Istočnom Kejpu, navodi se i da Gavrić nije jedini traženi Srbin koji koristi Južnu Afriku kao zemlju u kojoj se skriva.

Srpski „kralj droge“ Darko Šarić, krije se u Gautengu i nalazi se pod zaštitom /lokalnih/ šefova podzemlja – dodao je izvor.

Ostavi poruku