Осумњичени за шверц кокаина из Јужне Америке Дарко Шарић крије се у Јужној Африци под заштитом локалних мафијашких вођа, пише јужноафрички дневник „Индипендент-онлајн“.

Одбјегли наркобос Дарко Шарић, један од најтраженијих кријумчара дроге, живи под лажним именима, а вође локалних криминалних банди му помажу да избјегне откривање, користећи везе са корумпираним полицајцима.

„Индипендент-онлајн“ наводи да је ово откривено након што је дневник „Дејли војс“ прошле седмице објелоданио је да српски плаћени убица Доброслав Гаврић живи у Мадер Ситију већ три године под заштитом мафијаша Сирила Бика.

Убиством Бике почело је откривање повезаности међународних криминалних група и локалних мафијаша у том дијелу Јужне Африке.

У ексклузивном интервјуу који је јуче објавио „Дејли војс“, некадашњи дугогодишњи криминалац, а данас свједок-сарадник, потврдио је сумње које већ дуго постоје у умијешаност јужноафричких криминалних група са главним српским кријумчарима дроге.

Он је дао детаље о серији професионалних убистава, укључујући и Биково, у марту прошле године. Исти извор је навео да сада страхује и стално бјежи како би сачувао живот од мафијашких шефова који су се окренули против њега и да је неименована особа „врло блиска“ Сирилу Бику жељела да га убије, у случају да се у томе није успјело први пут.

Истакао је да се међународни бјегунац Дарко Шарић крије у околини Гаутенга, уз помоћ криминалних шефова локалних банди и да је Шарић повезан са чешким криминалцем 42-годишњем Радованом Крејчиром, осуђеном за бројне преваре, који се такође повезује са убиством Бика.

Крејчир је био пријатељ и Бика и Доброслава Гаврића, али се претпоставља да се разишао са Биком због неког посла. Убрзо су кренуле гласине да је Гаврић, који је био озбиљно повријеђен у пуцњави, на „листи за одстрјел“.

Интервју 65-годишњег свједока-сарадника, који себе назива Ујка Сем, дневнику „Дејли војс“, а који је дао у свом скровишту у Џорџу, у Источном Кејпу, наводи се и да Гаврић није једини тражени Србин који користи Јужну Африку као земљу у којој се скрива.

Српски „краљ дроге“ Дарко Шарић, крије се у Гаутенгу и налази се под заштитом /локалних/ шефова подземља – додао је извор.

Ostavi poruku