Епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије рекао је данас да је дио медија у БиХ, најблаже речено, катастрофалан и да нема најелементарније одговорности те да није испловио из муља ратнохушкачке реторике.

„Ако сте гледали посљедњих неколико дана Федералну телевизију, видјели сте да се понашају као да је ратно стање и то је оно што блокира ову земљу. Мене је, рецимо, данима, мјесецима, годинама пљувао онај један са ФТВ-а, послије су пустили његов извјештај из Сребренице и показало се да је он све ове године био одговоран исто онолико колико је тада био одговоран у Сребреници. Неки медији бирају угледне, умне или богате људе, и онда очекују да им платиш да престану, као што имамо прилику да примијетимо“, казао је он.

Гостујући на ТВ 1, владика Григорије је рекао да се на ширем плану понашање вјерских лидера у БиХ може назвати неодговорним. Казао је да је Исламска заједница у БиХ, односно њен поглавар Мустафа Церић, упоредила Бориса Тадића, предсједника Србије, и Иву Јосиповића, предсједника Хрватске, два најмирољубивија човјека на овим просторима у посљедњих 100 година, са Слободаном Милошевићем и Фрањом Туђманом.

„Нисам чуо већу грешку од те. Лично познајем предсједника Тадића и знам да нико као он нема доброту и жељу да односи Сарајева и Београда буду добри. Предсједник Јосиповић је такође културан и одговоран човјек и мислим да је то велика прилика да таква два човјека помогну овој земљи“, рекао је Григорије.

Он је нагласио да је изјавама о Милораду Додику, предсједнику РС, реис Церић изашао из сваког оквира људског, културног и вјерског те да се понаша као да је БиХ његово приватно власништво.

„Он се потпуно изгубио, а то вјероватно има везе и са изборима у Исламској заједници“, казао је владика Григорије.

Он је истакао да Додик мора да се брани од напада те да нико други није направио националисту од њега као што су направили људи из Сарајева.

„Опасно је гурати човјека у ћошак и очекивати да те онда не огребе“, нагласио је епископ захумско-херцеговачки и приморски.

Ђ.В.

Ostavi poruku