Делегација РС присуствовала је данас у Штутгарту славском обреду и прослави Дана и крсне славе РС, Светог архиђакона Стефана, које је организовало Представништво РС у овом граду.

Како је саопштено из Бироа за односе са јавношћу, обреду су присуствовали Драшко Милиновић, шеф Кабинета предсједника РС, Миладин Драгичевић, савјетник предсједника РС, Мирослав Миловановић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, те Милан Баштинац, помоћник министра индустрије, енергетике и рударства.

Милиновић је пренио поздраве и честитке предсједника Милорада Додика поводом Дана и крсне славе РС и нагласио да ове године обиљежавамо и значајан јубилеј – 20 година од настанка РС.

На пријему је истакнуто да је РС политички и економски стабилна и да је незаобилазан фактор у одлучивању у БиХ. У име предсједника и Владе РС присутне је поздравио министар Мирослав Миловановић.

Милиновић је уручио плакете заслужним појединцима и удружењима за допринос у афирмисању РС у Њемачкој.

„Дјеловање припадника наше дијаспоре у Њемачкој, али и у другим земљама, отвара могућности за успостављање боље и свеобухватније сарадње између РС и држава у којима живе грађани нашег поријекла“, речено је на пријему.

Ostavi poruku