Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда одржаће сутра консултације са предсједником СДП-а БиХ Златком Лагумџијом о новом саставу Савјета министара БиХ.

Консултације ће бити одржане у 13.00 часова, најављено је из СДП-а БиХ.

Представнички дом парламента БиХ потврдио је 12. јануара именовање кандидата ХДЗ-а БиХ Вјекослава Беванде за предсједавајућег Савјета министара, чиме је и званично ступио на ту дужност.

Беванда је након именовања рекао да би консултације о саставу Савјета министара БиХ требало да буду завршене за седмицу дана.

Према договору лидера СДП-а и СДА о расподјели министарских и замјеничких мјеста, мјесто министра иностраних послова и замјеника предсједавајућег Савјета министара БиХ припашће Лагумџији, док ће нови министар транспорта и комуникација БиХ бити потпредсједник СДП-а Дамир Хаџић.

Мјеста у Савјету министара БиХ која припадају СДП-у попуниће кадрови бошњачке националности, с тим да ће функција замјеника министра безбједности припасти Хрвату из СДП-а, а та странка ће у Савјет министара делегирати и једног представника из реда осталих.

Ostavi poruku